Paweł - PRC Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Jeżeli złapią kogoś jak jedzie motorowerem 100km/h to ten ktoś ma przej**ane. Kumpla zatrzymała policja na Ogorku, a że nieopłaconu nie nic, to policjant mu mówi: "Sprawdz numery na wentulu", kumpel wykręca: "Ale tu niema żadnego numeru", "A sprawdz na drugim", kumpel wykręca: "tu też niema", "Trudno, możesz już sobie iść". A policjanci niemogą sami wykręcić Ci wentuli bo było by to naruszenie jakiegoś prawa, ale za nic przecież niewykręcają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 hehe dobra akcja z tymi wentylkami. a jak cie przylapią jak na np. simsonie bede jechał 100 /h chociarz to motorower. Co wtedy Ci grozi?? (oprócz wentylków) bo słyszałem różne wersje, że cie wysyłają na badania pojazdu itp. :?: :?: :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGriff Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Jeśli jedzie motorowerem więcej niż te 45 to wredny policjant może Cie potraktować tak jak byś jeżdził bez prawka :twisted: , ale naszcescie policjanci mają troche serca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 A ja mam małe pytanie w związku z tym wszystkim. Mam 17 lat i ile mi mogą pieski wlepić mandatu jeśli by mnie złapali na 100% sprawnym motocyklu i przepisowej jeździe itp... 100% sprawnym motcuklu - zarejestrowany, oplacony, wiecej niz 125ccm? zanalazlem takie cus: art 94 par. 1kierowanie pojazdem silnikowym lub tramwajem przez osobe niemajaca:1) uprawnien do kieowania pojazdami - 500 PLN2) uprawnien wymaganych dla danego rodzaju 300PLN art 95kierowanie pojazdem przez osobe nieposiadajaca przyu sobie wymaganych dokumentow 50 PLN za brak kazdego z wymaganych dokumentow niewiecej niz 250PLN inne przydatne motocykl motorower - bez kasku - 100PLNjechanie z na*ebanym kumplem - 150plnPRZEKROCZENIE PREDKOSCI:do 10 - do 50pln11-20 - 50 - 100 pln21-30 - 100- 200pln31-40 - 200- 300pln41-50 - 300- 400pln50 i wiecej - 400 - 500PLNzqakrywanie ejestracji 100plnodchodzenie od zapalonego pojazdu - 50pozostawienie pracujacego silnika na terenie zabudowanym podczas postoju - 100 niemoge znalezc odpowiadajacych im kar punktowych kodeks drogowy04' wazny od 1 stycznia 05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 najlepszy by byl numer jak :lol: chca ci spuscic powietrze (i spuszczaja) a tu nic bo masz np. mus w oponach :-D :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 art 94 par. 1kierowanie pojazdem silnikowym lub tramwajem przez osobe niemajaca:1) uprawnien do kieowania pojazdami - 500 PLN2) uprawnien wymaganych dla danego rodzaju 300PLN A co z odroczeniem prawka, odholowaniem na parking policyjny itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 kodeks ktory ja mam ma 200str ... myslisz ze chce mi sie ti cale czytac :?: :buttrock: to znalazlem bo bylo w tabelce na koncu :mrgreen: chociaz kumpla zlapali na jawie 350 (wziol od kumla po generalce malowaniu itd. i przejezdzajac przez skrzyzowanie zobaczyl policje chcial spieprzyc do lasu ale zawadzil o kozen i gleba dostal swistek od nich i go puscili, zapchal oddac moto kumplowi a czy mu cos przyszlo z sadu czy skas to niemam pojacia bo sie z nim niewidzialm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi