Gość Kask999 Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Witam, wie ktoś może jaką pojemność powinien mieć akumulator do rusa a dokładniej do Urala m-67 jest to 12V i na co trzeba zwracać uwagę przy doborze, miałem firmy "power moto" 10Ah i po niespełna dwóch sezonach padł doszczętnie, choć próbowałem ładować ale klapa-sprawdzałem w serwisie, nie wiem tylko właśnie czy od przeładowania czy niedoładowania czy może dlatego ze jeździ sobie na sztywnym tyle bo to drag i może sie coś tam powytrzęsało :] z góry dzięki, pisałem juz na forum chyba ogólnym pt. motocykle ale to wydaje mi sie bardziej na miejscu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 kup sobie zelowke na 16 Ah i zapomnisz co to jest uporczywy problem i akumulatora i rdzy wkolo niego....':mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Wlasnie, byl juz ten temat. Ja w uralcu z maluchowska cewka,ktora duzo pradu ponoc zre, mam exide 9 Ah (moglem miec za 5 zl wiecej 12 Ah ale nie wiedzialem czy sie zmiesci :/ (dalo by rade).Wczesniej mialem 4 Ah i musialem go w sezonie z 8 razy ladowac bo nawet 5 min na biegu jalowym nie wytrzymywal :/Wazna jest tez odpowiednia konserwacja. Po zalaniu akumulatora nowego trzeba go jeszcze ladowac odpowiednim pradem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ja w uralcu z maluchowska cewka,ktora duzo pradu ponoc zre, mam exide 9 Ah (moglem miec za 5 zl wiecej 12 Ah ale nie wiedzialem czy sie zmiesci :/ (dalo by rade).w m63 z maluchową prądnicą weszło mi 18Ah. zmierzyłem jakie max wymiary mogą być, poszedłem do sklepu i sie okazało ze 18Ah exide pasuje. jak na razie żadnych problemów. jeździ niecały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi