666 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 taaaa wlasnie skonczylem obliczac stawke Ac na mojego sprzeta....fakt Allianz jest tanszy o cale 1500 zl od PZU....ale w OC sa ..........195 zl a w PZU zabulilem 120................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 wieć wychodzi na to, ze OC nie warto brać w Allianz-ie, ale AC tak ! lecz jak to teraz wyjdzie w razie W (wypadku) nie bedzie problemów, ze OC "tu", a AC "tam" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 tylko moje OC jest ze znizka - tzw ciaglosc .......moze gdyby nie to to zabulil bym wiecej, a z drugiej strony jak kupisz pakiet OC/AC tez powinno byc taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 brałem w Allianz-ie OC na GSX6F z 92r. - bez żadnych zniżek zapłaciłem 250 zł !!! Jak kupiłem ZX6R poszedłem do PZU i zapłaciłem bez żadnych zniżek 130 zł... nie wiem kto jest tańszy ! nie wiem czy przeczytałeś temat ale mowa tu o AC a nie OC ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 temat przeczytałem ! ale nawiązałem do twojego stwierdzenia, że "Allianz jest tańszy" - więc przedstawiłem to na bazie własnego doświadczenia ! kolega 666 potwierdził to z OC z drugiej strony nie miałem pojęcia, że jak OC jest droższe w All to AC bedzie tańsze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 z drugiej strony nie miałem pojęcia, że jak OC jest droższe w All to AC bedzie tańsze ! a razem OC+AC jest tańsze w Allianz niż PZU CND ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 wszystko zalezy od tego w jakich widelkach sie zamykasz tzn. wiek kierowcy, zamieszkanie( znow ta statystyka wypadkowo/kradziezowa) znizki z tytulu ciaglosci wplaty za jednym razem itp itp jak to wszystko podsumujesz to......ale to i tak gora forsy biorac pod uwage jaki dlugi sezon mamy w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 sezon krótki to płacisz tylko jedną ratę ubezpieczenia, które w tym momencie jest proporcjonalnie tańsze - proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 czyli dalej funkcjonuje zasada wykupowania AC na raty......a co sie dzieje w momencie podpisywania kolejnej umowy AC na kolejny sezon??? jesli w Twojej histori ubezpieczenia jest adnitacja ze ubezpieczenie zostalo zaplacone tylko na np. 1 kwartal???? podnosza wtedy %?????Sorry ze tak badam ale.... jesli wala ci sprzeta( tpfu tpfu) a ty masz tylko ubezpieczenie oplacone tylko na ten 1 kwartal... to co wtedy???? nie powiadamiasz pal i ubezpieczyciela ...doplacasz i opozniasz powiadomienie o kradziezy???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 tak, możesz rozkładać spłatę na raty, w Allianz na 3:- 40 %- 30 %- 30 % jeżeli zdarza Ci się dzwon albo kradną Ci moto to z kwoty, którą TU jest Ci winne odciągają pozostałą kwotę ubezp. która masz do zapłacenia. Nie wiem za to jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem w następnym roku, bo jeszcze nie pytałem. Ja za to musiałem podpisać "lojalkę" swego rodzaju o tym, że po wygaśnięciu OC w PZU (które teraz mam) przejdę do Allianz z OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 a nie orientujesz sie czy podobny patent przechodzi w PZU....tak z ciekawosci pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 nie wiem jak w PZU ale przypuszczam, że podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Temat wraca właśnie miałem o to pytać. Ja dzisiaj próbowałem ubezpieczyć na AC i narazie bez skutku. Jutro zobaczę w Allianz. W Niemczech ubezpieczają bez problemu i właśnie tam miałem w Allianz. PS tak przy okazji to może by jakoś to oprotestować przecież ubezpiecza się coś co jest zagrożone kradzieżą czy innymi katastrofami. Po to wymyślili ubezpieczenia a tu masz Kradną to nie ubezpieczamy co za nonsens. W obecnych czasach nawet członki ciała można ubezpieczyć więc tym bardziej pojazd jakim jest MOTOR. Ja musze się dowiedzieć czy można w obcych firmach za granica w końcu jesteśmy w UE.Jutro dalszy ciąg sagi pod tytułem POWRÓT do Kraju. Ale nowe tablice juz mam :-) i w czwartek odbieram moto po wymianie uszczelki. Pozdrawiam. Jak coś jutro się dowiem o AC to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichykuba019 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A jak jest z wypłatą ubezpieczeń w Allianz'ie bo z doświadczenia wiem że od Generali trudno jest cokolwiek wyrwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymo Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 No tego to nie wiem na szczęście nie miałem tego klopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi