Leto Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 "Wtyczka" linki prędkościomierza (jak w tytule) ma skłonności do wypadania (!!) podczas prowadzenia motocykla do tyłu. Zauważyłem też objaw znacznie bardziej niepokojący - w gnieździe UNOSI się ów obracający się trzpień napędzający linkę (reduktor ?), co powoduje blokowanie się mechanizmu. Oczywiście, nie używam siły, by ten problem "rozwiązać", gdyż nie muszę mówić, iż motocykl też w tym momencie stawia opór... Z oczywistych względów problem nie występuje, gdy pcham motocykl w przód. :)Proszę o ocenę stopnia zagrożenia i ewentualne sugestie co do sposobu rozwiązania problemu. Pozdrawiam wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matołusz Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Trudno zdjagnozować coś czego sie nie widzi. Ale wydaje mi sie, że powinieneś wyjąć ślimak, oczyścić korpus w skrzyni - zwróć uwagę czy nic nie jest zadarte >przy prowadzeniu motocykla do przodu może nie przeszkadzać, a gdy ślimak kreci sie w odwrotna strone przeszkadza<. Podobnie oczyść ślimak >może ma zadziory<. Wszystko wyczyść dokładnie, wpakuj trochę czystego towotu. A i dokładnie oczyść szczeliny między "zębami" na ślimaku i w gwincie na widełkach mocowanych na wałku głównym w skrzyni biegów. Pozdroofka [ Dopisane: 01-08-2005, 17:30 ]A co do wypadającej linki to pewnie powodem jest unoszacy się ślimak. ale jesli ślimak nie będzie sieunosił, a linka i tak bedzie wypadać, to musisz zmienić pasowanie >linka musi ciaśniej wchodzić< Pozdroofka Ja wyjeżdżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Wtyczka" linki prędkościomierza (jak w tytule) ma skłonności do wypadania (!!)A nie powinno tam byc jakiegos zabezpieczenia :?: Cosik mi sie widzi że czegos tam nie wsadziłes. Śruba m6 na przykład :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leto Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ad 1. Czyli, znaczy się, muszę rozkręcić skrzynię :?: 8O Jeeezu....Ad 2. :P Nie bądź Waść taki dowciapny - jasne, że śruba jest na swoim miejscu. Ale wtyczka na końcówce jest BARDZO wyrobiona (jeden człowiek ma zamiar sprowadzić dla mnie nowiutką linkę), a ten cholerny ślimak bardzo się unosi.... :? W związku z czym mam pytanie o stopień trudności tej operacji ? Muszę rozkręcić skrzynię, a to nie przelewki... Czekam na sugestie do końca tyg, bo w weekend jadę do Błonia gmerać i wtedy już tylko modlić się za mnie (i "Kasię") będzie trzeba.... A jakby ktoś chciał spędzić przyjemnie czas w garażu, a dzień zakończyć zgodnie z naturą rzeczy - czyli z browcem w prawicy - to zapraszam ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Nie bądź Waść taki dowciapny Grunt to poczucie humoru :P :mrgreen: Ale do rzeczy z opisu wynika ze masz do wymiany oba elemęty' date='ale bez rozbierania skrzyni biegów. Naped licznika wyjmujesz o tym już wiesz :D Pozostaje wyjac drugi elemet przegubu i wymienic obydwa na nowe i po kłopocie . Czyli' date=' znaczy się, muszę rozkręcić skrzynię Jeeezu.... [/quote'] W sumie jak by sie uparł to nawet bez odkrecania od silnika można te elemety wymienic . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leto Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Naped licznika wyjmujesz o tym już wiesz :P Pozostaje wyjac drugi elemet przegubu i wymienic obydwa na nowe i po kłopocie Reasumujmy: Na moje oko ów "napęd licznika" stanowi integralną część skrzyni' date=' albo moje oko niezbyt wyćwiczone jest... Innymi słowy: JAK to zrobić (w domyśle: najmniejszą ilością ruchów) W sumie jak by sie uparł to nawet bez odkrecania od silnika można te elemety wymienic. To już mi nieco więcej otuchy dodaje... Nie chciałbym demolować całego motocykla, szczególnie, że serwisówki nie mam, a jak ową kupię, to i tak będzie po radziecku... :? Natomiast co się tyczy "...obydwu nowych elementów": masz na myśli ślimak i linkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 http://www.sowiet-moto.neostrada.pl/ Zerknij tam na skrzynie to zobaczysz co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leto Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zerknij tam na skrzynie to zobaczysz co i jak Veni' date=' lecz niestety nie [i']vidi[/i], a już tym bardziej nie vici. :P"Strona niedostępna". Przynajmniej w dziale dotyczącym skrzyni od Dniepra. Obejrzałem sobie ten fragment, który mnie interesuje, w skrzyni od "Kaśki" i widzę, że ślimak jest niczym nie zabezpieczony od góry. Czyli - wnioskuję - że utrzymuje go w pozycji (podczas jazdy czy pchania wstecz) TYLKO I WYŁĄCZNIE owa linka.... Trochę to bez sensu. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 moge wam wyslać coś na kształt serwisówki, instrukcji okraszonej obrazkami, opisami. wsjo po polsku. do k750. piszcie kto chętny to podam na maila :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Witam Jestem zainteresowany :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 to moze żeby nie czatować to sie zgłaszajcie na PW. Andrzejm72 - już poszło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi