rg166 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 kask za maly wzialem...kupilem przez neta [ Dopisane: 15-08-2005, 13:02 ]wiem ze buty sa wazne, ale ja na razie nie jezdze w ciezkim terenie- mam duuuuuuze pola kolo siebie i na razie do nauki jazdy mi starczaja.wydaje mi sie ze buty sa potrzebne w terenie ciezszym niz plaskie pola, ktore zna sie na pamiec:] jednak mimo wszystko zakup butow nastapi najszybciej jak tylko zdolam.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Powiem CI tak ze za 1600 zł to mogłes znalesc sprzet uzywany lepszy ;) i miał bys buty :( takie jest moje zdanie !! NO ale sprzet dobry !! pzdr nawet na płaskim przy zakrecie mozna zrobic sobie cos z kostka !! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rg166 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 wiem ze mogl byc lepszy, ale nie lubie ciuchow uzywanych....wolalem kupic dobre, nowe i firmowe ciuchy i miec pewnosc ze wszystko w razie czego (tfu, tfu) bedzie dobrze. Co do butów, to jeżdże teraz w glanach, a buty jak już wspomniałem sa w drodze:] moze mozecie mi polecic jakies tanie, a dobre butki na enduro??Z tego co sam widze to dobre butki stoja za ponad 400-500zł...;)ja na butki planuje przeznaczyc gora 300zł..wiem ze to malo, ale na drozsze nie bedzie mnie stac. W gre wchodza tylko NÓWKI. macie cos godnego polecenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Filu A od kiedy w enduro sa kurtki ? Nie chodzi mi o podrozowanie, chodzi mi o jazde enduro/cross czyli w terenie, to od kiedy w terenie sie jezdzi w kurtkach? Albo na zawodach? Nie bede sie z toba klocil bo wiem, ze masz wieksze doswiadczenie ale wytlumacz mi ten smiech. Kurtki są od zawsze. Jeszcze Cie na świecie nie było, a kurtki już w enduro były. Czasem naprawdę zastanów się zanim klikniesz wyślij, bo ośmieszasz endurowe środowisko swoimi odkrywczymi myślami. Kurtki enduro są wykonane z naprawdę porządnych materiałów, wyrzymałych na kontakt z podłożem. Do tego obowiązkowo odpinane rękawy, na plecach kieszeń na przeciwdeszczówkę, dużo kieszeni (ja mam też np kieszeń z przezroczystym pleksi na rękawie - trzymam tan kartkę z czasami na PKCe na zawodach). Bardziej wypasione modele mają wyciągane ochraniacze na łokciach i ramionach. Swoją Dainese kupiłem chyba za 1500 zł jakieś 6 lat temu. Mimo prziejechanie w niej już tysięcy kilometrów w najtrudniejszym terenie, dziś wygląda prawie jak nowa. Jedyne widoczne uszkodzenie to wyrwany materiał na łokciu - pamiątka po porządnej glebie na asfalcie na jakiejś dojazdówce na jakimś rajdzie... :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rg166 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 dobra, ok-mam kompletny stroj, tylko brak jeszcze gogli(buty pomijam, bo jezdze w glanach) na oku mam gogle SCOTT Enduro OTG 87 .http://www.tnt-motocykle.pl/e-shop/tnt_sho...hop.php?id=3159 "Szyba przejrzysta podwójna nieparująca typu Turbo−Flow, silikonowe wstawki antypoślizgowe na pasku. " mysle ze dobry wybor. Moze macie jakas alternatywe dla tych gogli. gogle musza byc przystosowane do osob noszacych okulary!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam, jako że "zjeżdżam z drogi w teren" potrzebuje coś co sprawdzi się w terenie. Oto moja lista: Kask - FOX V3 buty - GAERNE SG10 Spodnie - myślałem nad No fear spectrum, rękawice - nie wiem, co polecacie? Kurtka - też nie wiem....(bluzy nie chce) No i myślałem nad ochraniaczami na kolana i tzw zbroją, co polecacie? Pozdrawiam a motocykl to Honda XR 650R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi