Skocz do zawartości

ułamany uchwyt krućca w etz 250

michasik2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no więc jak w temacie jeden uchwyt sie ułamał ( nie mi ale dopiero to zauważyłem) był już klejony przez poprzedniego właściciela i nic to nie dało. mz łapie lewe powietrze i nie da rady ustawić obrotów. kruciec mam zamiar pospawać ale nie wiem ile to będzie kosztowało. w sklepie kruciec kosztuje 57 zł to jak dla mnie za dużo jak na ten moment.

co myślicie na temat spawania a moze jakiś inny sposób by się na to znalazł.

z góry dzięki za podpowiedzi.

klej poxipolem ten klej potrafi wszystko

teraz skleiłem poxipolem ;) narazie coś tam trzyma ale nie jest to co powinno być. pewnie będzie trzeba poszukać urzywki.

mam jeszcze jedno pytanko. bez świateł mam obroty dość spore bo prawie 2 000 i chodzi ładnie ale jak włączę światła to gaśnie po chwili. normalnie to nie przeszkadza w jeździe ale jak stoję na światłach to cały czas muszę przygazówki robić. jakieś pomysły??

bez świateł mam obroty dość spore bo prawie 2 000 i chodzi ładnie ale jak włączę światła to gaśnie

Obroty za duże.

Miałem taki sam problem. Zapłon elekroniczny więc nie ruszałem. Kręciłem gaźnikiem ale to nie nic nie dawało. Jak ustawiłem w miare dobrze (poprzedni właściciel zakręcił na maksa wkręt od mieszanki) to nie schodził z obrotów. Wkręt regulacji biegu jałowego był za dużo wkręcony bo inaczej gasła.

Kupiłem nowy tłumik bo tamten był paskudny i zapchany. Wyregulowałem przerwe na świecy i teraz chodzi super. Gaźnika nie dotykałem ze trzy miesiące. Obroty na światłach i bez są takie same około 1100obr/min.

Pracuje równo już po przejechniu 2km.

pozdro

masz zle ustawiony regulator napiecia jesli masz mechaniczny tzreba odkrecic i pzresunac taka blaszke rob to z miernikiem ja mialem idento u siebie

[ Dopisane: 14-07-2005, 22:45 ]

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57613435 masz kupuj tego chyba szukasz ;)

kruciec zakupiony !! 29 zł z kosztami przesyłki. co do tłumika to jest trochę pogięty od spodu ale nie wydaje mi sie zeby to przeszkadzało ( ja się nie znam więc moge się mylic) gaźnik mam stary ale żadnego paproszka w środku nie było. obroty ustawiłem już na około1200 i bez świateł trzyma pięknie tylko na swiatłach gaśnie. może ten regulator napięcia :P najpierw zrobię kruciec ( jak dojdzie) a potem te światła. gość sam robił elektrykę więc może coś zje*ał :D

a ile lat ma akumulator? przy elektronicznym zapłonie musi być w dobrym stanie bo jest na to strasznie wrażliwy, jeśli jest już zużyty to możesz wymieniać i rególować wszystko po kolei a i tak będzie gasła (zakładam że wszystkie części masz w dobrym stanie i jest bez świateł prawidłowe ładowanie)

chyba znalazłem przyczynę tego że gasła na światłach. po tym jak wypadł mi bezpiecznik i go znowu docisnąłem chodzi pięknie ale znalazłem coś co mogło powodować gaśnięcie. stacyjka jest chyba jakaś lewa bo kluczyk ma luzy i czasami nie ma zapłonu - tak na chwile a potem jest. a co do akumulatora to podobno 2 letni ale czy to prawda to nie wiem. będę musiał zmierzyć napięcie.