Gromek Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 no dobra a jak to sie ma do sprowadzania zabytkow ze stanow ? jakies dodatkowe oplaty ? problemy przy eksporcie z kraju czy cos ?No zabytków to generalnie wywozić nie można, nie wiem tylko jak dokładnie sprawdzają to w USA, bo z Polski taki wywóz jest zabroniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MorfeuszT Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam Wszystkich!Za dwa tygodnie lecę do USA smile.gifPrzy okazji pobytu u rodziny będę wysyłać dla siebie nowy motocykl. Jeśli jest ktoś zainteresowany to mam jeszcze miejsce w kontenerze! Jeśli jest ktoś zainteresowany kupnem motocykla lub nawet samochodu to z chęcią dołożę go do swojego kontenera.Polecam zakup nowego motocykla, ponieważ wtedy najwięcej się oszczędza.Poniżej przykładowy koszt:-kontener kosztuje obecnie $1350 (niestety przez rosnące ceny ropy jest coraz drożej) (na pół wyjdzie $650)-wszystkie formalności czyli podatek i rejestrację załatwia się już na miejscu po dotarciu paczki (która idzie około 2 miesięcy) Do kosztów zakupu licząc wszystkie opłaty należy dodać około 3500zl.-4000zl.Np. Kupując nową Yamah'e R6 2008 z salonu za $8500 mamy ją u siebie w garażu za ~21500zł czyli oszczędzamy ponad 10 000zł.!!! Zainteresowane osoby proszę o kontakt:maila [email protected]GG 5460698 - niewidocznyKom 693469515 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
es_kol_ta Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 no dobra - polska sprawa - jest inna ale ze Stanow to wydaje mi sie ze raczej bez problemow mozna zabytek wywiez . Wystarczy popatrzec na allegro - ile ludzi zabytkowych samochodow z ameryki poprzywozilo , a motocykle tez sie trafiaja tylko ze zbytu takiego nie ma (chyba) , wiec nie wydaje mi sie ze to wszystko jakims szmuglem przyplynelo. Poza tym jest pare firm ktore zajmuja sie stricte sprowadzaniem zabytkow z USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 es_kol_ta co rozumiesz pod pojęciem pojaz zabytkowy, bo moze chodzi o unikatowy lub inny który ma 25 lu 55 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
es_kol_ta Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Pojazd zabytkowy ? Wedlug mnie to taki ktory ma powyzej 25 lat i jest w jak najwiekszym stopniu oryginalnosci. To moja osobista definicja, pewnie wg przepisow jest mniej wiecej podobna. W tym przypadku ( moto z USA ) w gre wchodzi motocykl sprzed 1940 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 klikzerknij tutaj jak wg.przepisów go nazywają, bedziesz wiedział jak szukac przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
es_kol_ta Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 >klikzerknij tutaj jak wg.przepisów go nazywają, bedziesz wiedział jak szukac przepisów. Dzieki dzieki , wszystko pieknie fajnie . Tylko jak to wyglada od strony USA. jakies oboszczenia ze strony prawnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaczmaR199 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Jak wyzej. Chce sobie sprowadzic ze stanow nowego DR-Z'a i chcialbym sie dowiedziec ile kosztowalby transport ze wszystkimi oplatami. Nie chce zebyscie wymieniali wszystko po kolei, wystarszy mi koncowy koszt sprowadzenia (nie musi byc dokladnie wystarczy szcowana kwota). Wiem ze juz te tematy sie pojawialy, lecz nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Z gory dzieki. Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Właśnie wałkuję ten temat. Ceny są różne - w zależności od firmy. Wysłałem kilka zapytań o całkowity koszt sprowadzenia motocykla do Polski. Padały kwoty od 600$ do 1100$ za taką przyjemność. Aby usłyszeć coś konkretniejszego, musiał byś wysłać zapytanie ze szczegółowym opisem swojego przypadku. W przeciwnym wypadku nic ciekawszego się nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaczmaR199 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dzieki!! Taka odpowiedz mnie sadysfakcjonyje. Chcialem zapytac, bo czytajac inne fora spotkalem sie z odpowiedziami, ze sprowadzenie moto kosztowaloby nawet 5/7 tysiecy PLN, wiec sie troche wystraszylem. Ale jesli zmieszcze sie w 600$ - 1100$ to spokojnie dam rade. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tyle to kosztuje transport. Do tego dolicz sobie jeszcze haracz w UC i US czyli Vat i akcyze , obsługa celna, przeróbka oświetlenia i w sumie wyjdą Ci opłaty 1/3 wartości motocykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Sprowadzenie motocykla z USA może wyjść ok 7tyś pln.To jest całkowita kwota,czyli wszystkie koszty,tj sprowadzenie , opłaty celno skarbowe i rejestracyjne. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Dlatego właśnie trzeba wysłać zapytanie z konkretnym zapytaniem i opisem sytuacji. Moje koszty są niskie, ponieważ kupuję motocykl z okolic Chicago (brak kosztów transportu wewnątrz kontynentu) i za przysłowiową flaszkę :flesje: - opłaty celne bardzo symboliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Pamiętaj o podatkach w Polsce, Najkwięcej to zapłacisz VATu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 http://usa-auto-system.otomoto.pl/index.php?sect=about Zadzwoń, zapytaj. Sprowadza hurtowo, może będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi