Skocz do zawartości

Opny Metzeler ME 880 MARATHON

Rekomendowane odpowiedzi

Cena Metzelaera w cenniku to 543 przód 649 tył minus obiecany upust dla 4um,z białymi bokami wybór jest mniejszy ,Dunlop jest droższy.Zaraz bede miał odpowiedź jak z dostepnością i sprawdzam jeszcze Continentala i Bregestone.

Doktor nie wiem jak ty liczysz, ale u ciebie oponka DUNLOP 110/90-19 tl 62H F24 kosztuje 466 zł + przesyłka (załóżmy 20 zł) co daje 488, a ta sama oponka na tej stronie kosztuje 78 euro + 25 euro przesyłka co daje nam 103 euro * 4.1 = 422 zł ?!? pomyliłem się?

Nie wspomnę już o tym, że przy zakupie dwóch gum (druga na tył 170/80 - 15 M/C TT 77H K 555) koszt z przeyłką wyniesie 885 zł, a u Ciebie 1155, zakładając, że przesyłka będzie kosztowała tylko 20zł. Niewiadomo jak licząc zamawiając na stronce komplet gum zaoszczedzasz 270 zł... :-)

Pisałem o cenie Metzelera wszystkich nie sprawdzałem , kolejna sprawa to należy najpierw towar zamówic aby sie przekonać czy jet dostępny w tych cenach ,todor też znalazł tania ofertę w necie tylko nic tam zamówić sie nie da , u mnie przesyłka nie kosztuje nic, i nigdy nie twierdzi.łem ,że mam najlepsze ceny.

[ Dopisane: 07-07-2005, 13:31 ]

Sprawdziłem , policzyłeś dobrze , tylko co zrobisz jak Ci przyjdzie guma sezonowana , albo z jakimś innym defektem, nawet jeśli przyjmiemy ,że polski importer zdziera (wiadomo że ja nie jestem importerem)t ma wyżśzą cene o jakis procent na całość, a ni jak tego nie mogę sie doliczyć , o ile opona na przód jest w zblizonej cenie , to tylnba jest zdecydowanie tańsza , porównaj sobie inne firmy ceny są różne ale proporcje takie same, nie powiesz mi że wielki laczeka 170/80 jest w zblizonej cenie do 130.90 , bo to nie tylko szerokośc ale i to że tylna opona składa sie z większej ilości warstw itd.

Stary nie nerwój się, to tylko prosty rachunek. Co do tego jaka opona mi przyjdzie czy nie leżak? - hmm, takim samym ryzykiem obarczona jest tranzakcja na odległość z każdym innym kontrachentem...

I chyba nie muszę mówić, że gumy u naszych zachodnich sąsiadów są sporo tańsze, że nie wsponę już o dostepności.

Rodzimi importerzy mają w dupie opony motocyklowe, no chyba że zamawiasz kontener gum to może ktoś dupę ruszy, aby zrobić coś w tym kierunku.

Każdy liczy swoje pieniądze , i jesli mozna kupic to samo taniej i bez problemów to ja też jestem za, wiem że wielu kupuje za odrą ,ale najcześciej przy okazji wyjazdu po cos innego , albo na wieksze zakupy w wiekszym gronie aby rozłożyc koszty , ale rzadko kto kupuje dwie opony naraz , wiem chociażby stad co zamawiacie, a wtedy Twoje wyliczenia nieco by sie różniły kolejna sprawa wybrałes do porównania najdroższą markę gdzie kilkuprocentowa różnica ,daje większą kwote , z tej grupy sa tańsze Pirelli (Pirelki sa drogie do sportów ,do Chopperów i Cruiserów ceny sa czesto ponizej 400)czy Michelen albo Metzeler gdzie różnice wynoszą kilka zl.jak ktoś chce oszczedzać to i tu może.

A tak w ogóle to może kupujmy wszystko zagranica bo tam lepiej , taniej,dbaja o klienta (szczególnie jak słyszą polska mowe)a u nas powieśmy kłódki.

Doktor, jestem za tym aby dać zarobić Nam Polakom, co do importerów stwierdziłem fakty bo chciałem kupić przednią oponkę i dwa miesiące wydzwaniałem prosiłem i ciągle coś. Sprowokowałeś mnie do dyskusji więc ją podjąłem. I nie zdziw się jak jesienią poszukując nowego kompletu opon zadzownie do Ciebie...

Przy okazji czy u Ciebie kupię oponki Avon venom?

Co do polskiej mowy wiem, że obraz Polaków złodzieji i pijaków dalej pokutuje. Byłem kilka razy na zakupach u naszych zachodnich sasiadów i nie zauważyłem abym był jakoś gorzej obsługiwany...

Moze w tym wzgledzie masz trochę racji ,rynek motocyklowy u nas sie dopiero rozwija , i rzeczywiście nie wszystko jest tak jak bysmy chcieli, sam dla siebie kupiłem opone bez pasa , bo w tym sezonie z pasem juz jest niedostępna , w Dunlopie mi odpowiedzieli ,że towar na sezon zamawiaja w listopadze i domówienie czegoś w sezonie bywa kłopotliwe ,handlowiec przyznał że to ich wina bo nie znaja dokładnie rynku i mimo że zamówili wiecej niż w ubiegłym sezonie to i tak im brakło.

Jeśli chodzi o Avona , to sie nim zainteresowałem dopiero po przeczytaniu jakiegoś postu na 4um(nie słyszłem o tej marce wcześniej , a prywatnie uważam,że firma mało znana nie gwarantuje odpowedniej jakości , a w szczególności za oceanem produkuja nie mniej tandety niz w Chinach)ale to moje prywatne zdanie i nie każdy musi sie ze mną zgadzać, skoro jet zainteresowanie tym wyrobem nie widzę przeszkód aby Avon znalazł sie w mojej ofercie, z tego co juz ustaliłem ,ceny są atrakcyjne lecz niestety czas oczekiwania około miesiąca .

O.K. O Avonie czytalem na ameruykańskich stronkach, a z tego co się orientuję to jest to firma amerykańska. Ludzie na forach chwalą je sobie. Dlatego jestem zainteresowany tymi gumami- dobra jakość za rozsądną cenę.

Worriot mógłbys nieco dokładniej wczytać sie w to co napisałem?Napisałem że nie znam tej marki,i że za oceanem sprzedają wiele tandety ,co wcale nie oznacza że te opony są tandetne, ja o nich niewiele wiem więc sam ich nie moge polecić, nie jestem guru od opon staram sie jak najwiecej dowiedzieć na ich temat skoro nimi handluje , ale narazie od moich dostawców dowiedziałem sie tylko ,że w polsce nie ma oficjalnego importera i ściągaja je z niemiec lub czech a co do ich jakości to na moto w ogóle nie maja zadania ,a w samochodówce to półka Dębicy ,Barum itp.