Doktor Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Cena Metzelaera w cenniku to 543 przód 649 tył minus obiecany upust dla 4um,z białymi bokami wybór jest mniejszy ,Dunlop jest droższy.Zaraz bede miał odpowiedź jak z dostepnością i sprawdzam jeszcze Continentala i Bregestone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Doktor nie wiem jak ty liczysz, ale u ciebie oponka DUNLOP 110/90-19 tl 62H F24 kosztuje 466 zł + przesyłka (załóżmy 20 zł) co daje 488, a ta sama oponka na tej stronie kosztuje 78 euro + 25 euro przesyłka co daje nam 103 euro * 4.1 = 422 zł ?!? pomyliłem się?Nie wspomnę już o tym, że przy zakupie dwóch gum (druga na tył 170/80 - 15 M/C TT 77H K 555) koszt z przeyłką wyniesie 885 zł, a u Ciebie 1155, zakładając, że przesyłka będzie kosztowała tylko 20zł. Niewiadomo jak licząc zamawiając na stronce komplet gum zaoszczedzasz 270 zł... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Pisałem o cenie Metzelera wszystkich nie sprawdzałem , kolejna sprawa to należy najpierw towar zamówic aby sie przekonać czy jet dostępny w tych cenach ,todor też znalazł tania ofertę w necie tylko nic tam zamówić sie nie da , u mnie przesyłka nie kosztuje nic, i nigdy nie twierdzi.łem ,że mam najlepsze ceny. [ Dopisane: 07-07-2005, 13:31 ]Sprawdziłem , policzyłeś dobrze , tylko co zrobisz jak Ci przyjdzie guma sezonowana , albo z jakimś innym defektem, nawet jeśli przyjmiemy ,że polski importer zdziera (wiadomo że ja nie jestem importerem)t ma wyżśzą cene o jakis procent na całość, a ni jak tego nie mogę sie doliczyć , o ile opona na przód jest w zblizonej cenie , to tylnba jest zdecydowanie tańsza , porównaj sobie inne firmy ceny są różne ale proporcje takie same, nie powiesz mi że wielki laczeka 170/80 jest w zblizonej cenie do 130.90 , bo to nie tylko szerokośc ale i to że tylna opona składa sie z większej ilości warstw itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Stary nie nerwój się, to tylko prosty rachunek. Co do tego jaka opona mi przyjdzie czy nie leżak? - hmm, takim samym ryzykiem obarczona jest tranzakcja na odległość z każdym innym kontrachentem...I chyba nie muszę mówić, że gumy u naszych zachodnich sąsiadów są sporo tańsze, że nie wsponę już o dostepności.Rodzimi importerzy mają w dupie opony motocyklowe, no chyba że zamawiasz kontener gum to może ktoś dupę ruszy, aby zrobić coś w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Każdy liczy swoje pieniądze , i jesli mozna kupic to samo taniej i bez problemów to ja też jestem za, wiem że wielu kupuje za odrą ,ale najcześciej przy okazji wyjazdu po cos innego , albo na wieksze zakupy w wiekszym gronie aby rozłożyc koszty , ale rzadko kto kupuje dwie opony naraz , wiem chociażby stad co zamawiacie, a wtedy Twoje wyliczenia nieco by sie różniły kolejna sprawa wybrałes do porównania najdroższą markę gdzie kilkuprocentowa różnica ,daje większą kwote , z tej grupy sa tańsze Pirelli (Pirelki sa drogie do sportów ,do Chopperów i Cruiserów ceny sa czesto ponizej 400)czy Michelen albo Metzeler gdzie różnice wynoszą kilka zl.jak ktoś chce oszczedzać to i tu może. A tak w ogóle to może kupujmy wszystko zagranica bo tam lepiej , taniej,dbaja o klienta (szczególnie jak słyszą polska mowe)a u nas powieśmy kłódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Doktor, jestem za tym aby dać zarobić Nam Polakom, co do importerów stwierdziłem fakty bo chciałem kupić przednią oponkę i dwa miesiące wydzwaniałem prosiłem i ciągle coś. Sprowokowałeś mnie do dyskusji więc ją podjąłem. I nie zdziw się jak jesienią poszukując nowego kompletu opon zadzownie do Ciebie...Przy okazji czy u Ciebie kupię oponki Avon venom?Co do polskiej mowy wiem, że obraz Polaków złodzieji i pijaków dalej pokutuje. Byłem kilka razy na zakupach u naszych zachodnich sasiadów i nie zauważyłem abym był jakoś gorzej obsługiwany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Moze w tym wzgledzie masz trochę racji ,rynek motocyklowy u nas sie dopiero rozwija , i rzeczywiście nie wszystko jest tak jak bysmy chcieli, sam dla siebie kupiłem opone bez pasa , bo w tym sezonie z pasem juz jest niedostępna , w Dunlopie mi odpowiedzieli ,że towar na sezon zamawiaja w listopadze i domówienie czegoś w sezonie bywa kłopotliwe ,handlowiec przyznał że to ich wina bo nie znaja dokładnie rynku i mimo że zamówili wiecej niż w ubiegłym sezonie to i tak im brakło.Jeśli chodzi o Avona , to sie nim zainteresowałem dopiero po przeczytaniu jakiegoś postu na 4um(nie słyszłem o tej marce wcześniej , a prywatnie uważam,że firma mało znana nie gwarantuje odpowedniej jakości , a w szczególności za oceanem produkuja nie mniej tandety niz w Chinach)ale to moje prywatne zdanie i nie każdy musi sie ze mną zgadzać, skoro jet zainteresowanie tym wyrobem nie widzę przeszkód aby Avon znalazł sie w mojej ofercie, z tego co juz ustaliłem ,ceny są atrakcyjne lecz niestety czas oczekiwania około miesiąca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 O.K. O Avonie czytalem na ameruykańskich stronkach, a z tego co się orientuję to jest to firma amerykańska. Ludzie na forach chwalą je sobie. Dlatego jestem zainteresowany tymi gumami- dobra jakość za rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Avon to angielska firma,a porownywanie jej do chinskiej tandety nie swiadczy dobrze o twoim profesjonalizmie Doktor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Worriot mógłbys nieco dokładniej wczytać sie w to co napisałem?Napisałem że nie znam tej marki,i że za oceanem sprzedają wiele tandety ,co wcale nie oznacza że te opony są tandetne, ja o nich niewiele wiem więc sam ich nie moge polecić, nie jestem guru od opon staram sie jak najwiecej dowiedzieć na ich temat skoro nimi handluje , ale narazie od moich dostawców dowiedziałem sie tylko ,że w polsce nie ma oficjalnego importera i ściągaja je z niemiec lub czech a co do ich jakości to na moto w ogóle nie maja zadania ,a w samochodówce to półka Dębicy ,Barum itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi