bronx Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Witam :)hehe chcialbym sie dowiedziec jakie klopoty... , lub raczej co mechanicy sadzo o tych silnikach?I co wogule ludziska mowia o silniczkach montowanych do BMW K 100, chodzi tu o wytrzymalosc , co najczesciej siada , czy wogule siada, czy z tymi silnikami jedzi sie do mechanika samochodowego czy do motocyklowego.I bardzo wazne usterki producenta jak np cbr 1000f zechocacy napiancz rozdzadu(olejowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zdecydowanie lepszy w wersji 1100. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 tylko o to sie rozchodzi ze 1100 to juz kosztuje 2 razy tyle co 100 ....a z teco co wyczytalem to chwala te silniki , ale chcialbym kilka slow uslyszec od osoby netralnej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Ja tego nigdy w rekach nie mialem, ale z tego co zaobserwowalem i uslyszalem to klopoty byly z pompa paliwa, ciezkimi do wytrzymania wibracjami i dymieniem silnika po odpaleniu.Z jakiegos powodu placi sie 2x wiecej za 1100. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saszka Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 według mojeje wiedzy jest to wyjątkowo trwały siknik i projektowany na duże przebiegi. Problemem rzeczywiście jest kopcenie po odpaleniu, wówczas gdy motocykl stał oparty na bocznej podnóżce. Bardziej niz silnika obawiałbym się o skrzynię biegów, a dokładniej o uszkodzenia mogące wynikać z nieodpowiedniej redukcji biegów (a jest to nielada sztuka w K). Kiedys tez spotkałem się z oberwaną na wieloklinie tarczą sprzęgła w K 75, ale mam nadzieję że był to jednostkowy incydent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi