Strzalek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 hahahah 30 KM z dt 80 nie no bez jaj a tak off topic nie wiecie czy da sie jeszcze podniesc jakos moc silnika w dt125? :> teraz mam full odblokowaną (wydech+elektryka) i ciagnie super, vmax tak 135-140 moc w granicach 26 km, no i wlasnie bo na jebaju widzialem taką aukcję ze koles pisze jak z tego silnika wyciagnac 30 KM, wie ktos moze jak ?Moja miała gdzis tyle bo oprócz rzoblokowania miała spalonawą gowice, przerobiony filtr powiertza, skorygowane kanały w cylindrze i przedewszytkim wyjety wałek wyrównoważający ( nie wiem czemu taka nazwa jak on inna funkcje w silniku pełni.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 , vmax tak 135-140A masz orginalną dysze głowna w gazniku czy zmieniales juz na wieksza? Napisz jakie masz rozmiary opon. Moja idzie kozacko ale poleci ok 115km/h :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 Jak my próbowaliśmy z chłopakami to senda 50 szła tak do 60km/h prawie jak dt 80 a taka po tuningu na 70 + gaznik 19 + wydech pusty wyprzedzała dt Fajny żart. Ale chyba zablokowana. Bo ja mam DT 80 odblokowaną i udało mi się osiągnąć 110 km/h. :-D A co do Sendy to odpada w przedbiegach. Ale to przecież inna klasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 Jak my próbowaliśmy z chłopakami to senda 50 szła tak do 60km/h prawie jak dt 80 a taka po tuningu na 70 + gaznik 19 + wydech pusty wyprzedzała dt Fajny żart. Ale chyba zablokowana. Bo ja mam DT 80 odblokowaną i udało mi się osiągnąć 110 km/h. A co do Sendy to odpada w przedbiegach. Ale to przecież inna klasa... Widze ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Senda zwykła do 60km/h trzyma sie prwie równo z dt a potem dt jej odjezdza. Tuningowe sendy robią z rozbllokowanymi DT co chcą i jak sam napisałem to inna klasa bo DT to bardzo stara konstrukcja. MIałem DT 80 i koledzy miali też wszytkie rozblokowane i z wydechami gianelli. Chwalisz DT bo pewnie ją masz. Pojeżdzij dobrymi sprzetami to sie przekonaszKoleś który miał wcześniej DT kupił odemnie HMa ktory miał tuningowy wał, gaźnik, cylinder i wydech. Powiedział że DT sie chowa przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 "Nie da się podnieść mocy DT do 30KM..." A ja znam taki sposób...Wywalasz silnik od DT 80 wrzucasz od Kawy KX 85 zmieniasz układ od KX 85 i masz 28.5 KM!!! Przedyskutowałem ten temat z Strzalek_t. I co na to powiecie?? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi