necko Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Witam!Przegladajac jedno motoryzacyjne forum natkanalem sie na taka dyskusje (ankiete) http://www.forum.moto-portal.pl/viewtopic.php?t=5882Ale chyba ludzie tam piszacy nie maja wiecej niz 13-14 lat i marna wiedze. Moim zdaniem p...nie kotka za pomoca mlotka, 20KM w DT80 moim zdaniem bajka dla malych dzieci a co dopiero 30 :-D co sadzicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Tyle to maja dobre wyczynowe 80cc typu YZ :banghead: . Pozatym nie wiem w jaki sposob on chce potroic moc tego sprzeta. Tak jak napisales osiagniecie 20km z DT to chyba maksimum (oczywiscie trzeba tuningowac na 110cc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 calkiem fajna dyskusja : )) jeden mowi ze chce inny mowi ze sie da "w serwisie" , jescze inny ze za takie pieniadze sie nie da ale wogole sie da... tylko jeden powiedzial ze nie da rady hehe ok a jak ja mam domowym sposobem wyciagnac 60 KM z mojej CMki i 150 z Virazki ??? p.s. mam na zbyciu 30 zł :banghead: :banghead: PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ale chyba ludzie tam piszacy nie maja wiecej niz 13-14 lat i marna wiedzeDokładnie zobaczcie na proces rejstracji. Ja sobie Hma zrobie do 60 KM wraz ze swietnym dołem :banghead: Zgadzam Się na te warunki i mam powyżej 13 lat Zgadzam Się na te warunki i mam poniżej 13 lat Nie zgadzam się na te warunkiNormlanie mnie rozwalili chłopaki wiec sie poswieciłem i wypowiedziałem. Widze że chyba zacznie sie jak z 4um u agnieszki ( starzy 4umowicze wiedzą o co chodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necko Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Strzalek fajnie ze sie poswieciles i "pozamiatales" gowniazerie :banghead: A propos ogolnie tych pomiarow, to wiekszosc pseudo-tunigowcow-magikow wymysla sobie dane z kosmosu a hamownie to tylko na zdjeciu widzieli bo cos mi sie wierzyc nie chce ze jak ktos zaklada np. sportowy dyfuzor+ tlumik to zaraz jedzie sobie zmierzyc ile koni wiecej ma. A szacujac sobie to kazdy dodaje zasze kilka wiecej, ot taki maly wywodzik :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Wogle u Mielocha są tacy fachowcy ze mi wmawiali że wszytkie bety mają silnik minarelli AM i jescze mówili żebym sie z nimi nie kłucicł bo lepiej wiedzą <wielki lol> a ja stałem przed rozebranym silnikiem a obok Stał HM z minarelli i ni w ząb nie były podobne do siebie i tłumacze najpierw jakies pani później panu z servisu a oni i tak wiedza lepiej bo to przecież servis jest <znowu lol> A ja sobie chciałem zamówić poprostu tuningowy cylinder i nie dało rady bo nie dogadałem sie z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Strzałek jak tamten temat czytałem to wspomiałeś o sendzie:D Fajnie że wziołeś ja pod uwage:D Ja mam Sende SR;p I jestem z niej zadowolony ale dt80 to w tyle mnie zostawia:P:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 jestem z niej zadowolony ale dt80 to w tyle mnie zostawia:PJak my próbowaliśmy z chłopakami to senda 50 szła tak do 60km/h prawie jak dt 80 a taka po tuningu na 70 + gaznik 19 + wydech pusty wyprzedzała dt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 No właśnie do 60-65km/h ma super przyspieszenie a powyżej to trzeba długo jechać i wolno się rozpędza na rostej drodze(a rozpędziłem się nią do 90km.h a ponoć wczesniejszy posiadacz tego moto jechał prawie 100km/h-Ostro musiał bujac moto) Pozdro PS>A możesz mi powiedzieć ile by kosztował taki tuning 70 + gaznik 19 + wydech pusty(najwyzej bez pustego wydechu) Tak miejwięcej bo kase zbieram:D:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Cylinder około 600-800zł gaźnik uzywany od 150 a nowe sa po 350 wydech wybebeszyć sam możesz ( chodzi o kolanko) Wogle to wszystko mozesz zobaczyc na www.sklep.mieloch.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Mój kumpel kupił zestaw 80 Malossi za 700zł.Po tej modyfikacji miał dużo lepszego kopa, na 2 miał takiego buta jak wcześniej na 1, ale mocowanie trzpienia tłoka (chyba dobrze napisałem) było kiepsko zrobione i zawleczka porysowała cały cylinder i wszystko poszło w h*j. Ile kosztuje gaźnik, to nie wiem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necko Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 troszke off topic, czy w waszych 50/80 przy ostrym dodaniu gazu (bez wstawania, przesiadania sie do tylu i podrywania kiery) moto idzie na kolko, albo podrywa sie chociaz :?: moze glupie pytanie ale chce ciekawosc zaspokoic :mrgreen: w mojej DT80 '87 (gaznik mikuni, pusty dyfuzor, koncowka gianelli) na jedynce i dwojce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 troszke off topic, czy w waszych 50/80 przy ostrym dodaniu gazu (bez wstawania, przesiadania sie do tylu i podrywania kiery) moto idzie na kolko, albo podrywa sie chociaz moze glupie pytanie ale chce ciekawosc zaspokoic w mojej DT80 '87 (gaznik mikuni, pusty dyfuzor, koncowka gianelli) na jedynce i dwojce...No jasne a co to za problem. Ja nie wiem kiedy wrescie ludzie pogodza sie z tym że dt to słaby i cięzki motocykl starej konstrukcji. Ja też go miałem i wiele innych a z jesze wiecej miałem do czynienia i wiem co mówie. Silnik DT ma tylko 2 zalety trwałośc i w mire jest elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necko Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ja nie wiem kiedy wrescie ludzie pogodza sie z tym że dt to słaby i cięzki motocykl starej konstrukcjija sie z tym juz dawno pogodzilem, sprzet sluzy glownie do lajtowych przejzdzek, w ciezszy teren/ tor toto sie nie nadaje kompletnie. Silnik DT ma tylko 2 zalety trwałośc i w mire jest elastycznydokladnie i miare latwy do naprawy! A o dawanie na kolko pytam zeby miec punkt odniesienia jakis, porownac z innymi DT bo sa rzeczywiscie krowiaste troche i moze nie kazda to potrafi :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 hahahah 30 KM z dt 80 :-D nie no bez jaj :lol: a tak off topic nie wiecie czy da sie jeszcze podniesc jakos moc silnika w dt125? :> teraz mam full odblokowaną (wydech+elektryka) i ciagnie super, vmax tak 135-140 moc w granicach 26 km, no i wlasnie bo na jebaju widzialem taką aukcję ze koles pisze jak z tego silnika wyciagnac 30 KM, wie ktos moze jak ?:banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi