Nitomen Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 w jakiej pozycji macie ustawiona dzwignie biegow na rowno (wysokosc) z podnozkiem nad czy moze pod nim ja ustawione mam nad ale nie zawsze wygodnie wbija sie biegi moze jest jakas uniwersalna pozycja :roll: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 tak jak ci wygodnie. musi być tak ustawiona żebyś mógł swobodnie zmieniać biegi na stojąco i bez odrywania nogi z podnóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 ja mam ustawioną dosyc nisko. a dzwignia hamulca to już totalnie w najnizszym połozeniu. poprostu tak mi wygodnie. metodą prób i błedów mozna szybko dojsc do optymalnego ustawienia Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 a dzwignia hamulca to już totalnie w najnizszym połozeniuno dźwignia hamulca to musi byc nisko bo przecież tyko z góry na nią naciskasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 ale jak za nisko to nie zmiescisz stopy miedzy podnozkiem a dzwignia ja mam tak ustawione ze do gory nie odrywam nogi ale na dol musze oderwac noge inaczej nie da rady :roll: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 robak napisał: a dzwignia hamulca to już totalnie w najnizszym połozeniu adam87 napisał:no dźwignia hamulca to musi byc nisko bo przecież tyko z góry na nią naciskaszczesto jest tak, że jak jade na pożyczonym motocyklu to nie trzymam stopy nad hamulcem tylko obok ( i troszke niżej) bo jest za wysoko i boli mnie stopa :evil: u mnie przy maxymalnym nacisnieciu dzwigni przestrzen między dzwignią a ramą to 1 mm :( ale jak za nisko to nie zmiescisz stopy miedzy podnozkiem a dzwignia ja mam tak ustawione ze do gory nie odrywam nogi ale na dol musze oderwac noge inaczej nie da rady a może masz nieoryginalna dzwignie ?? jesli nie to może spróbuj ustawic ją troche niżej Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 Kiedys w swieceie motocykli bylo szkola enduro. Tam napisali, ze od zmiany biegow powinna byc na rowno z podnozkiem i prawie tak samo hamulec, przy maxymalnym wcisnieciu nie powinien byc duzo pod podnozkiem.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka1987 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 Wedlug mnie dzwignia zmiany biegow i hamulca musi byc ulozona w takim polozeniu zebys mogl zmieniac biegi nie odrywajac nogi od podnozka i tylko kiwac noga na stopce w gore lub dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 zauwazylem ze zalezy to od butow w traperach ciezko bylo wbic bieg nizej bez odrywania nogi z podnozka w glanach nie ma z tym problemu :roll: ciekawe jak w butach enduro ktore mam zamiar kupic za miesiac :mrgreen: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi