filip2233 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 .. mam problem związany z wirnikiem.. nie mam zielonego pojecia jak go zdjąć z wału.,. słyszałem że jakąs kulke wsadzić wkrecac jakąś śrube.. pomocy!!z góry dzięki,pzdr, AHTOH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Opiszę jak to jest w innym czeskim motocyklu. W Jawie 350 wkręcasz większą śrubę o większym gwincie w wirnik. Chodzi o to że wirnik jest przykręcony do wału śrubą a ta sruba tylko przechodzi przez wirnik ale gdy ją odkręcisz i wyjmiesz to zobaczysz że w tym otworze przelotowym wirnika jest gwint. Zobacz zresztą tam do tej dziurki :-) Musisz do niego dopasować jakąś śrubę i wsjo.I wkręcasz wkręcasz... a wirnik sobie elegancko schodzi.Przyjrzyj się tam temu i dopasuj jakąś śrubę. P.S. Widziałem na Twojej stronie że ściągasz części z Czech do swojej CZ 175. W Polsce nie ma? Chyba są... szkoda czasu na takie zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2233 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 właśnie w tym problem że nie ma.. w częstochowie nie ma do 175 części.. w sumie w czechach tez nie ma :evil: jeśli znasz jakiś sklep w polsce z częściami do 175 to byłbym wdzięczny gdybyś mi podał adresy.pzdrAHTOH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 www.agmot.strefa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyclon Opublikowano 19 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2005 tu masz link do dobrego sklepu z częściami. http://impol.global.pl/ To dealer jawy może oni coś będą mieć. Ceny mają przystępne. Nowy wał z przysłaniem (dostarczeniem do drzwi) jest 50 zł tąńszy niż u mnie w sklepie. Pozatym poprosze o namiary na sklep z którego chcesz sprowadzić części (ten w czechach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2233 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 wielkie dzięki. Co prawda nie ma tam rzeczy które są mi niezbędne ale kilka bankowo sobie zamówie :banghead: panicznie szukam zębatki współpracującej z półksiężycem.. kupie używaną w dobrym stanie.pzdrAHTOH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Przepraszam że odswierzam tak stary temat. Ale mam ten sam problem, rozebrałem dzis z kolegą silnik ale za nic w świecie niechce zejść wirnik. Jak go można sciągnąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@wa Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Odkręcasz śrubę M6 (klucz 10mm),która trzyma krzywkę przerywacza i zdejmujesz krzywkę.Bierzesz dość długą śrubę M8(na klucz 13mm) i wkręcasz ją w miejsce gdzie była wcześniej śruba krzywki. Gdy poczujesz opór,przytrzymaj wirnik i wkręcaj dalej śrubę. Wirnik sam zeskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi