Aster Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Dla mniej kumatych: nie traktujcie tego powaznie :lol:http://www.jawa50te.republika.pl/tun.html Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Co ty porównujesz Dt-tke do ogara? No a jaka roznica jaki motocykl? Dt'tke sie da zablokowac a ogara nie? :D Dla mniej kumatych: nie traktujcie tego powaznie http://www.jawa50te.republika.pl/tun.htmlBUhahaha ostatni akapit jest najlepszy :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Tak zestaw z allegro o 2 konie podnosi i o nawet 25 km/h ludzie niewiem w jakie bajki wieżą. Ale z tym zablokowanym ogarem może być prawda w końcu już byli ludzie co odblokowywali bo był przystosowany do ruchu dlatego go poblokowali . ja tam chcoiarz spróbuje wiecie dgzie można oddać głowice do szlifu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 wiecie dgzie można oddać głowice do szlifu ?Głowicy sie nie oddaje do szlifu, tylko glowice sie planuje! Ja mam w jawce o ok 1mm spilowana powierzchnie pod cylindrem, no ale taki zabieg zmienia nieco polozenia kanalow (cylinder jest osadzony nizej). Mam takze glowice dotarta z cylindrem przez co nie potrzebuje uszczelki (zawsze glowiczka jest osadzona troche nizej :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 To tak podsumywując jak mam zrobic o ile czym i czy warto tą głowice planować. Postanowiłem że postaram się odblokowac go i splanować głowice a moge coś jescze zrobić z tym zestawem 60ccm z allegro ( niechcem przesadzić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Postanowiłem że postaram się odblokowac goOdblokowanie trwa chwile, tylko dokladnie rozpiluj ten krociec od gaznika. Mysle ze w godzinke zrobisz wszystko super dokladnie. Kolanko upiluj tak aby wchodzilo w tlumik tylko 3 cm. To sa glowne blokady w jawce. Jezeli uda CI sie dostac dysze to takze wrzuc wieksze bo przy wyzszych obrotach po odblokowaniu by sie przydaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 niechcem Ale muszem Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Aha niedługo to zrobie .A tak wogule to czym rozpiłowywać kruciec ? bo są jakieś pilnik iale neiwiem czy nie zagrube . A i on ma być taki sam jak ten wchodzacy do gaźnika tak >? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Najlepiej jak byś kupił odblokowany w sklepie.To nie dużo kosztuje.Aha niedługo to zrobie .A tak wogule to czym rozpiłowywać kruciec ? bo są jakieś pilnik iale neiwiem czy nie zagrube . A i on ma być taki sam jak ten wchodzacy do gaźnika tak >?TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Najlepiej jak byś kupił odblokowany w sklepie.To nie dużo kosztuje. tez tak uwazam, bo jak ja swoje pilowalem to tak rozpilowalem ze az mi benzyna przeciekala na zlaczeniu :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 http://www.marcinszulc88.republika.pl/index.html te teksty są z tej stronki. Gdzieś tam pisze że ogar po tych przeróbkach leci 90km/h. Kolesie, u mnie w klasie sie tym podniecali ... A kiedy powiedziałem, że to 90km/h ma po zrzuceniu z samolotu, o mało niezostałem zlinczowany ... :lol: A co do nowego kolanka to i tak trzeba je tez rozpiłowywać bo jest okropnie zrobione ... Kupiłem niedawno nowe i musze poprawiać ten shit. Lepiej pobaw sie pilnikiem iglakiem z tym kolankiem. Przecież przez aluminium idzie sie jak przez masło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Od masła to wara :P a co jak co ale klijent zniszczył ogara boże :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 http://www.marcinszulc88.republika.pl/index.html te teksty są z tej stronki. Gdzieś tam pisze że ogar po tych przeróbkach leci 90km/h. Kolesie, u mnie w klasie sie tym podniecali ... A kiedy powiedziałem, że to 90km/h ma po zrzuceniu z samolotu, o mało niezostałem zlinczowany ... :lol: A co do nowego kolanka to i tak trzeba je tez rozpiłowywać bo jest okropnie zrobione ... Kupiłem niedawno nowe i musze poprawiać ten shit. Lepiej pobaw sie pilnikiem iglakiem z tym kolankiem. Przecież przez aluminium idzie sie jak przez masło ... Eheheh tam piszsee licznik od simka i to wszytko wyjaśnia ... przecież simson ma inne przełożenia na ślimaku .... heheh ale ogólenie po opisie to Piękny WT wyszedł :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 ja mam na szczescie duzo kruccow do tych jawek i z ograglym i kwadratowym srodkiem nei martwie sie o zadne pilowanie a co do tego to faktycznie daje duzo ten filtr stozkowy tylko wiecej paliwa zre bo w trakcie jazdy powietrze jest na chama wpychane, nie wiem czy wiecei ale orginalnie jawki wychodzily kiedys z wieksza zebatka z przodu moj kumpel taka ma i bez problemu cisnie mu 80km/h bez przerobek juz takich nie ma :? bo pozniej zaczeli zakladac mniejsze bo neiwliczalo sie to jako motorower a jesli chodzi o przerobki to ostatnio znalazlem cos na allegro wedlug mnie to smieszne przyczytajcie sama tresc sorki ale grafiki mi sie niechcialo wstawiac jest tam opis jak przerobic simsona na 17km :-D http://moto_shrot.w.interia.pl/@@@SIMSON%2...-%20Allegro.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 http://www.republika.pl/ojs/Wejdzcie do dzialu opisy przerobek :lol:Migacze z lampek choinkowych :lol: Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi