magneto Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 z tego co wiem, gazniki silnikow wysokoobrotowych(takim jest takze mbx) powinny miec srednice 18-20-22-24mm... dis zmierzylem srednice i... mam 15. w jednum miejscy byla mala, delikatna zwezka. wzialem wiec papier scierny do reki i szlifujemy. teraz praca silnika jest rowniutka i osiaga 8,5 tys. to i tak malo, bo powinno byc 12, ale to chyba wina tego gaznika. nie stac mnie narazie na nowy- wiec co moglbym zrobic, zeby go troche bardziej usprawnil? wieksze dysze czy cos??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 dobrze wyregulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 dobrze wyregulowac chodzi ci o plywak i inne pierdoly??? no bo chyba nie o obroty, przepustine itd- to wszystko juz jest. a ty ile masz srednicy w gazniku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 witkaja w Rs mam 14mm gaźnik,osiągam prawie 13tyś. obr/min :D silnik też wysokoobrotowy.Wstaw większą dyszę i tak jak rozek powiedzial,wyreguluj go na picuś glancuś,no i obowiązkowo musisz mieć czysciutki gaźnik żeby moto dobrze chodzilo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 z tego co wiem, gazniki silnikow wysokoobrotowych(takim jest takze mbx) powinny miec srednice 18-20-22-24mm... dis zmierzylem srednice i... mam 15. w jednum miejscy byla mala, delikatna zwezka. wzialem wiec papier scierny do reki i szlifujemy. teraz praca silnika jest rowniutka i osiaga 8,5 tys. to i tak malo, bo powinno byc 12, ale to chyba wina tego gaznika. nie stac mnie narazie na nowy- wiec co moglbym zrobic, zeby go troche bardziej usprawnil? wieksze dysze czy cos??? Mi sie cos tak wydaje ze silnik jest zblokowany gdzies..... Sprawdz dyfuzor, zaplon, filtr powietrza. Tak zwezka w gazniku to jest jedna z blokad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 w sobote czyscilem gaznik ale nie pomyslalem o zmierzeniu srednicy wiec zapozno chyba ze jest gdzies wybite na gazniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 nier, na gazniku nie ma nic wybitego. tylko model. rozek, sprawdz chociaz moze jaka masz dysze. dzieki za podpowiedzi. moze to pytanie zabrzmi troche smiesznie, ale mozecie mi dokladniej wyjasnic co to jest ten dyfuzor...? :oops: :oops: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi