Skocz do zawartości

Foty - nowa dupcia...

Dungood_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co mnie skłoniło do jego kupna? Zawsze mi się podobały Buelle, poza tym mam w swoim życiu epizod amerykański (skończyłem tam średnią szkołę) i sentyment do moto na których tam jeździłem (związane jest to również z pewną kobietą :D ).

Dodatkowo jestem raczej indywidualistą i kiedy zobaczyłem nowego Lightninga był to po prostu impuls - tak jak kiedy spotykasz kobietę swojego życia i liczy się ten błysk :P Nie zauważasz wtedy jej wad, a jedynie upajasz się pociągającym cię "całokształtem". To moto nie jest bez wad - z pewnością brakuje mu jakiegoś tysiąca, półtora tysiąca zakresu użytecznych obrotów, ale poza tym jest fantastyczną maszyną do płynnego "pożerania" kolejnych zakrętów w hang-offach, które wywołują przerażenie na twarzach jadących z przeciwka kierowców ;), a przy tym nie męczy lewej nogi i łapy ciągłymi zmianami biegów dzięki potężnemu momentowi obrotowemu i spontaniczności z jaką ten V-twin oddaje swój potencjał. Dla mnie jest to szczególnie ważne bo mieszkam w Luksemburgu, gdzie są setki kilometrów krętych dróg i serpentyn, biegnących przez porosnięte lasami pagórki i doliny, a kupując je w Polsce wiedziałem już że kilka miesięcy później będę się tutaj przenosił.

Po prostu to moto strasznie kopie dupę na krętych górskich drogach, a taka jazda jest dla mnie o wiele większą frajdą niż zap... powyżej 250km/h na autostradzie - osobiście odczuwam o wiele silniejsze mrowienie w "klejnotach rodowych", kiedy uda mi się pokonać ostry winkiel czy serpentyne o 10-15km/h szybciej niż dotychczas, mimo tego, że są to prędkości rzędu jedynie 130-150km/h :)

P.S. Cześć Adaś, muszę do Was wpaść w któryś weekend! :evil: