Skocz do zawartości

Odblokowywać czy nie?

rg166
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedz ze skuter wtedy mniej pali bo ma swobodniejszy przeplyw mieszanki. Mozesz bezpieczniej poruszac sie po drogach z racji lepszego przyspieszenia ( jak komus przez przypadek wyjedziesz to odkrecasz gazu i masz taka predkosc jak on), a najlepszy chyba lepiej zebym jezdzil na moto niz zebym pil i palil non stop jak niektorzy moi rowiesnicy. Ja jeszcze mowilem ze 50km/h to za malo o te 10km/h i ze 60km/h mi starczy

ee... a ile przejechales tym motorkiem? ile kilometrow i gdzie jezdziles ze uwazasz ze jestem na tyle odpowiedzialny, zeby dac ci juz wiecej mocy?

ja zanim odblokowalem swoj pierwszy pojazd(ogar 200 z sil. jawki) przejechalem na nim najpierw ze 2 tys po lodzi(no pewnie jedno z najbardziej ruchliwych miast w calej polsce) a dopiero potem zajalem sie odbkolowaniem. jedyny argument to to, ze musisz uswiadomic rodzicom ze jestes wystarczajaco odpowiedzialny i zdajeesz sobie sprawe z grozacych niebezpieczenstw na ulicach. wiem ze taka juz natura wiekszosci ludzi- wiecej, wiecej i wiecej tej predkosci, ale musisz sobie zdac sprawe co cie moze czekac. mniejsa z tym ze panowie z niebieskich mundurkach tylko czekaja aby zabrac maszyne ktora wg. prawa jest motorowerem, ale ciagnie te >90 km/h... zycze powodzenia.

SIema. Powiedz jeszcze czy jak odblokujesz to tracisz gwarancje jak moj kumpel czy nie ? Bo jak masz hajs na naprawy itp. to odblokuj jak moja kolezanka, ale jak cos nawala to gruubo placi. Tylko ze ona ma hajs. A tak ogolnie to skuterki fajnie jezdza po zdieciu blokady 8)

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)

Co masz za skuta i ile juz na nim zrobiles kilometrów .

Dlamnie argumenty dla rodziców sa zbedne , najlepiej raz jak rodzice wyjada z domu polecic do garazu z imbusami i innymi kluczami i samemu odblowoac skuter a starzy nawet nei zauwaza ze odblokowales :twisted: To nie sztuka samemu odblokowac skuter sam tak zrobilem jak mialem z 3 tys km . Przy 6 kupilem sportowy komin , i teraz mam 14000 km i wyminailem pasek i niekore czesci na wariatorze bo troche majstrowalem przy nim ;) a tak to nic powazniejszego przy nim nie robilem . Gwaracje stracilem przy odblokowaniu ale wiem ze niekiedy jak firmowy serwis scaiga blokady nie tracisz gwaracji . A ja mojim tg bosem latam tak srednio 70 80 85 - tyle ile fabryka dala a nawet wiecej :twisted:

Motoru jeszcze nie posiadam, ale niedługo będę jego szczęśliwym posiadaczem. Prawdopodobnie będzie to nowa Tamaha TZR 50, lub Yamaha Aerox ;)

Wiem, że w przypadku chęci odblokowania nalezy najpier poczekać aż się dotrze, jednak wolę juz tearz przygotowywać rodziców na odblokowanie:)

Powiedzcie ile płaci się za zdjęcie blokwady w salonach i czy potrzebna jest na to zgoda rodziców.pozdrawiam

czlowieku... po jakiego wala chcesz sciagac blokady w nowiutkiej tzr`ce?!

zadnych zezwolen nie trzeba miec, tyle ze moze ci przepasc gwarancja. ja jak zapytalem o zdjecie dlawikow z tlumika w stosunkowo starej hondzie mbx to za samo przeciecie tlumika biora 150 zlotych w nieautoryzowanym serwisie, wiec zycze powodzenia...

zadnych zezwolen nie trzeba miec,

Chyba Ci sie tak tylko zdaje. Jak mi z TS-ki sciagali blokade na module to tata musial wypisac oswiadczenie ze motocykl bedzie wykorzystywany przezemnie tylko do celow sportowych ;) .

Prawdopodobnie będzie to nowa Tamaha TZR 50, lub Yamaha Aerox  

Lepiej kup roczną i odbokowana, bo szkoda pieniedzy i gwarancji :roll:

najpierw kup sobie ten skuter pojezdzij przyzwyczajaj sie do niego a potem odblokowuj bo jak go odblokujesz i spieprzysz przy nim to juz ci go nie zrobia bo gwarancja przepada.albo jak ktos wyzej napisal kup sobie rocznego ze zdjeta blokada.