Z3US Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Witam. Myślałem że pojeżdże na nowym gaźniku, a tu ch*ja. Gaźnik, chyba niepodaje paliwa czy cuś, świeca nawet niejest mokra, a w gaźniku niezaobserwowałem "mgiełki" przy kopaniu starterem. W czym problem ? Za niski poziom w komorze pływakowej, czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilof_brzesko Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 zobacz czy nie sa pozatykane dusze a w szczegolnosci ta glawna co podaje paliwo pod przepustnice daj mu wiecej paliwa do komory plywaka zobacz czy jest wogole paliwo w zbiorniku to chyba wszystko jeszcze z tylu w gazniku simsona co machodzi takei gumowe lacenie z filtrrem powietrza sa taei jakby dziurki tam powinny byc bodajrze 2 zatkane a jedna pusta ale tego pewien niejestem. kolega mial problem taki sam to bypala mu cyna z tej jednej dziurki zalutowal ja i wszystko bylo ok ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Gratluluje pomysłu zeusek :lol: to byl swietny patent z tym gaźnikiem od simsona. Nie pamietam jak to dokladnie jest w jawie, ale gaznik jest pochylony inaczej niz w simsonie - inaczej ma wtedy poziom paliwa. Have fun z ustawianiem plywaka :lol: Moga byc tez dysze brudne Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Sprawdz zawór iglicowy bo mogl sie po prostu zablokowac i komora plywakowa jest pusta. Najlepiej go dotrzyj pasta do zaworow, bo jak gaznik byl jakis czas nieuzywany to zaworek sie zastal. Ja do TS wsadzilem gaznik 20mm a krociec zrobilem z rur do cieplej wody i mi odpalila, ale w koncu dalem sobie z nim spokoj, takze sadze ze Jawka na tym gazniku powinna odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 ale gaznik jest pochylony inaczej niz w simsonieNo, dobry zawodnik z Ciebie ... Poziom, a poziom, to jest różnica ? Odkręcałem spód gaźnika i zaworek chodzi. Odkręce go jeszce raz i porozkręcam do pojedynczej śrubki i wszystko przedmucham. Moze wtedy będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Pochylenie żaden problem wystarczy że zrobisz coś jakby uszczelke pomiędzy gaźnik a kruciec tylko że z np. aluminium albo tekstolitu i "krzywą" tak aby gaźnik się "wyrównał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Jak sie ma takie pomysly to zawsze beda takie problemy. Moze byc tak ze jest zla mieszanka powietrze/paliwo, moze byc 1000 innych rzeczy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi