SajGoN Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Organizuje wyprawe motocyklowa Litwa-łotwa-Estonia-Finlandia-Rosja Jak jest z wiza do Rosji. Słyszałem ze noie trzeba miec, nie wiem czy to nie oficjalne doniesienia, czy to praktycznie tak wyglada. Dzieki z gory za odpowiedzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Oczywiście, że trzeba mieć (jak już Ci o tym pisałem)I nie tak łatwo ją dostać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Dla osób legitymujących się polskim paszportem obowiązują wizy, a żeby ją dostać nie wystarczy zapłacić, trzeba mieć zaproszenie. Więc sprawa nie jest łatwa. Szersze informacje na stronie MSZ.Ja też się wybieram w te rejony, tyle, że od drugiej strony- z Norwegii do Finlandii, a później chyba promem do Estonii, do bo przez Rosję się nie da a nawet jak się da to łapówki tyle wyniosą, że to gra nie warta świeczki. Chyba, że się planuje kilka tysęcy km po Ros. to wtedy wyjdzie na plus :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 W którymś ŚM z tego roku jest opis wyprawy dookoła Bałtyku.Gość wjechał do Rosji od strony Finlandii bez wizy. Podobno na tranzyt wiza jest niepotrzebna. P.S.Z pretensjami do autora :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Podobno na tranzyt wiza jest niepotrzebna. Tak.Jeśli dobrze pamiętam to tranzyt = 24 godziny.Jeśli ktoś zdąży przez Rosje przejechać w 24 godziny to jest szybki. :banghead: Aby otrzymać wizę tranzytową na Rosję musisz udowodnić że jedziesz do innego kraju (docelowego) poprzez pokazanie w paszporcie wizy do tego kraju. Oni nie rozumieją, że w Europie już nie ma wiz. Nie wiem jak jest w przypadku drogi powrotnej do Polski. Jako Polak nie musisz mieć wizy wo Polski :( PozdroSebJaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Podobno na tranzyt wiza jest niepotrzebna. Hmm, no to zobaczymy, zobaczymy. Ja też ogólnie wybieram się dookoła Bałtyku, przynajmniej mam taki zamiar, zobaczymy co z tego wyjdzie.Ale swoją drogą tak jak napisałem, nawet przejazd tranzytem jest słono płatny bo trzeba każdemu cholernemu ruskiemu celnikowi dać w łapę :banghead: i liczyć na to, że patrol 100m dalej nie zatrzyma w tym samym celu :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 25 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 Dzieki Wam za odpowiedzi! Dawanie w łape to przykry dla mnie przypadek. Czuje sie tak jakbym zrobil cos zlego i jemu powinienem cos dac na przymkniecie oka. Czyli jak bede chcial sie starac o turystyczna to tez musze miec zaproszenie ????? -paranoja ! Ja bede sie staral o oficjalne pismo za przejazd bezkolizyjny przez granice. Kiedys dowiedzialem sie od Bialorusina pracujacego w ambasadzie o takiej mozliwosci. Bylaby to dobra sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi