Skocz do zawartości

rękawice i kurtka - co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Należy raczej popierać rodzimy przemysł więc .....Retbike. :arrow:

Ale na Służewcu na moto bazarze oglądałem dla swojej kobiety spodnie tej firmy.Nie dość ze cena wysoka, ochraniacze kiepskie, rozmiarówka popieprzona, to i jakośc wykonania pozostawiała sporo do zyczenia. Ja bym może i nie zwrócił na takie detale uwagi , ale dziewczyna jak to dziewczyna...powywracała nogawki, odpieła podpinke i stwierdziła że szwy sa żle wykończone, że wisi cała masa jakiś nitek, że szlufki są słabo i krzywo wszyte itp.... Na stoisku obok nowe spodnie Polo były tańsze o 100zł, staranniej wykonane i poprostu ładniejsze.

Spodnie mam Beringa "Seattle" drogie jak diabli ale się sprawdziły nawet w ulewnym deszczu.

Kurtka Orina "Tiger"...rękawy zaczeły mi przemakać na wysokości łokci, ściegi niezbyt proste i niestarannie wykończone więc w kilku miejscach zaczynają sie pruć.

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3

A co sądzicie o rękawicach AMX?

ja osobiście w takich jeżdżę- i sobie je chwale

testowalem je w 30stopniowy upał - j edyny MINUS- to że zostawiają czarne smugi na jasnym rękawie kurtki - co myje wodą z mydłem :notworthy:

w dni chłodne (ok. 2 stopni) sprawowały sie super :notworthy:

OSOBIŚCIE POLECAM

• Administrator

Dostalem tez od mTTr rekawice oznaczone jako NN-01. Takze pelne skorka, twarde ochraniacze i potwornie wygodne - najwygodniejsze rekawice jakie mialem na rekach (a mialem ich naprawde wiele!). Test w trakcie pisania wiec na razie nie mam jak ich pokazac.

Jest to ich nowosc i na razie nie dodali jeszcze tego produktu do swojego sklepu - ale po telefonicznym kontakcie zapewne sprzedadza. Nie znam tez ceny, ale mysle, ze beda w podobnym przedziale do Airventu.

Po ostatnim deszczu zrobie sie chyba strasznym przeciwnikiem rekawic skoro-tekstylnych i bede ostro je krytykowal w testach :notworthy: .

Przeczytałem recenzję i rzeczywiście sa godne uwagi. Jak wyglada ich cena?

pzdr

Nie mam pojecia w jakiej cenie sa te rekawiczki. Dwa razy pytalem sie mTTra, czy w tescie pdawac cene i jaka? Nie dostalem odpowiedzi wiec dla mnie sprawa jasna. Jesli mam zgadywac, to cena ich nie powinna przekroczyc 150zl.

Ale smialo zapytaj sie o cene mailem - gosc jest bardzo uprzejmy i szybko odpowiada. A osobiscie upodobalem sobie na tyle te rekawice, ze sa dla mnie nr.01 na trase!

No dobra - a teraz kolejna dawka nowych produktow, o ktorych moge cos powiedziec:

- kurtka Metro Short. Bardzo udana sztuka, efektownie wyglada i... jest wizualnie nieco inna niz pozostale krajowe produkcje. Wlasciwosci bardzo dobre - szczegolnie aerodynamika. Jednak jest troche za cienka, zeby myslec o niej jako kurtce calorocznej.

http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=100

- kurtka RetSport. Co prawda to nie ja testowalem, a redakcyjny kolega, ale kurteczka w podobnym stylu i niemal z zalozenia konkurencyjna dla Metro Short. Tylko, ze w tym przypadku mamy do czynienia juz z typowo letnia kurtka. "Odwrotne" kieszenie... - szczerze mowiac nie wiem, czy potrafilbym sie przyzwyczaic :( .

http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=98

- Airoh Dragon: co prawda kask, a nie kurtka, ale nowa kurtke trzeba wykonczyc dobrym kaskiem. Dragon w cenie 1.800 zl swietnie sie do tego nadaje. 1200gram, carbon-kevlar, szybka anty-fog, UV itp. - co tylko chcecie - typowo gorna półka. Najlepsza jest jednak jego aerodynamika - cos dla prawdziwych demonow predkosci.

http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=104

Wkrótce: test butów Wintex TT i recencja ksiązki "Motocyklista Doskonaly"...

A może macie zapotrzebowanie na test konkretnego akcesoria i podsuniecie mi ciekawy pomysl co teraz opisac?

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]