bohen Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 WitamMam mz etz 250. Dziś zdjąłem kopnik, bo gwint na tej śrubie co mocuje kopnik do wałka jest zrypany, więc chciałem tą śrubę wymienić na nową. Ale to nie jest śruba tylko taki jakby klin z gwintem. Ale jak zdjąłem kopnik to sprężyna- ta w silniku pociągnęła wałek i obróciło go "do góry nogami" tym wycięciem na wałku co klin wchodzi. I tu jest problem bo normalnie to wycięcie jest na górze jak kopnik jest w normalnej pozycji a ono teraz jest na dole. Co go kluczem przekręce to sprężyna go ciągnie zpowrotem i za h...a nie moge teraz założyć kopnika.Jak mam to teraz założyć. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic! A tak bardzo chciałem dziś gdzieś wyskoczyć a tu dupa. :P ;) ;) ;) Błagam pomócie mi. Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Musisz zdjąć pokrywe sprzęgła i dopiero wtedy będziesz mógł założyć starter innego sposobu nie ma (chyba) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Jesli nie straszna Tobiei szlifierka kątowa to proponuję na wałku startera za pomocą tarczy do cięcia naciąc rowek pod śrubokręt. Jak dla mnie idealne rozwiązanie- sam w swojej MZ taki zabieg zrobiłem i nie sądze zeby bylo źle. Demontujesz starter bez demontowania całej pokrywy sprzęgła. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Jesli nie straszna Tobiei szlifierka kątowa to proponuję na wałku startera za pomocą tarczy do cięcia naciąc rowek pod śrubokręt. no mi tez nic innego nie przychodzi do glowy, ale nie lepiej zwalic mise? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 22 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 WitajciePoszedłem za Twoim pomysłem viperPL i udało się - dzieki za wspaniały pomysł ;) ;) ;) - teraz jest jak dawniej. Już myślałem że nie uporam sie z tym kopnikiem.A co do zdjęcia dekla to jak zciągne go i założe kopnik, to wtedy nie założe dekla zpowrotem, no bo jak! Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 A co do zdjęcia dekla to jak zciągne go i założe kopnik, to wtedy nie założe dekla zpowrotem, no bo jak!no wlasnie kopniak razem z deklem sie montuje do silnika :mrgreen: przy rozbiorce dekla kopniaka wogole nie ruszamy - schodzi z deklem razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi