Bodzioe Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Mam problem ze sprzęgłem. Potrzebuje znać moment dokręcenia tych 5 śrub którymi się sprężyny sprzęgłowe ściąga.I jak by ktoś znał klasę twardości tych śrub, bo nie idzie ich normalnie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Zazwyczaj jest to około 6 - 10 NM (nie sprawdzłem do tego modelu, tylko odpowiadam ogólnie). Co do twardości - najlepiej 10,9 będziesz mieć pewność, minimum 8,8. Mniej w motoryzacji ogólnie się nie stosuje (chyba ze do mocowania klaksonu :-)). Najlepiej sprawdź jakie masz oznaczenie na starych śrubach. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioe Opublikowano 16 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi