kudlaty_bytom Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Założyłem niedawno nowy akumulator i jestem dość zaskoczony jego pracą. Zimny silnik kręci i zapala z łatwością, a jeśłi silnik jest ciepły, to rozrusznik coś tak dziwnie wolniej kręci jakby mu coś prazeszkadzało. Czy to może być jakiś problem z samym rozrusznikiem?Dodam, ze po chłodnej nocy na dworze zakręcił z łatwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 miałem identyczną sytuację jak Ty ale po wymianie akumulatora jak ręką odją :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Jesli możesz to po rozgrzaniu spróbuj podpiąć sie pod inny akumulator i zobacz jaka będzie reakcja. Jesli nadal bedzie kręcić wolno to winny jest rozrusznik lub brak jakiegos kontaktu w instalacji. Jesli będzie kręcić porządnie to przyczyną jest akumulator.Oczywiście wszystkie styki, klemy itp. porządnie oczyśc i posmaruj wazelina techniczną (nie zawiera kwasów) żeby wyeliminowac jak najwięcej mozliwości. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi