Gość Witchdoctor Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Witam, chce kupić jakąś w miarę nową yamahe dt 50 rocznik 2003-2005, najlepiej nieużywaną, nie wiem czy są wprowadzone jakieś duże zmiany w tych rocznikach (czy wszystkie mają lcd wyswietlacz, chłodzenie cieczą, itp.). Lepsza jest yamaha dt50r czy supermoto? Chodzi mi o sam motor, np. zawieszenie, skok widelca, bo opony można se kupic i z terenówki zrobi się supermoto lub odwrotnie. Supermoto ma lepsze hamulce przednie (260mm, R'ka ma 240mm ), to chyba nie jest duża róznica. Proszę o wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Hmmm...nie rozumiem twojego problemu.Supermoto ma zupełnie inne zawieszenia i większej średnicy lag i mniejszym skoku. Zawieszenie jest robione pod pojazd i puźniejsza przeróbka nie bedzie zapewne super. Zależy czy bedziesz latał po terenie czy ulicach. Moim zdaniem lepiej kup r-ke bo nią możesz latać i po terenie i po ulicy a na supermoto nie widze cię jakos w terenie :]Jesli dysponujesz takimi środkami aby kuppić dt 50r 2004' to lepiej poszukaj hm-a 50cmm bo dopiero tym naprawdę polatasz :D Oczywiście nie mówie że dt 50 to gówno ale nie jest tak dobra jak hm :DNapisz dokładnie sowje oczekiwania względem togo motororoweru to łatwiejk będzie odpowiadać na twoje pytania.Ps. Zmiana samych opon nie wystarczy. W supermoto i enduro jest zupełnie inna średnica jak i szerokośc obręczy ;) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 opony można se kupic i z terenówki zrobi się supermoto lub odwrotnie. SupermotoNie da rady bo srednica kół jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witchdoctor Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 chcę kupic raczej terenowy motorower, bo jeszcze nie próbowałem jazdy po terenie, a mieszkam raczej na wsi. Ale rówienież chciełbym se szybko pojdzić. Czy jesli bym wtedy zmienił koło z terenowych na szosowe w yamasze dt50r to osiągnął bym podbone prędkości jak na supermoto. o to mi chodzi. Ale skoro zmiana samych kół nie wystarczy, to może wiecie jaka jest róznia miedzy predkością dt50r a supermoto na szosie i czy idzie jakoś ja zwiększyć? Chcę żeby był to motor uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Z tego co sie orientuje to one mają chyba taki sam Vmax a pozatym precierz możesz łatwo zmieniać prędkość za pomocą przełożeń a zębatki w miare tanie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Powiem tak: Na supermoto w terenie ostrzej nie polatasz, ale na szosie polatasz. Z kolei na enduro mozesz zasuwac w terenie, a w lataniu na asfalcie tez nic nie przeszkadza. Takze wywnioskuj sobie co lepsze :D . Dla mnie SM ma sens jesli to 4t o wiekszej pojemnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witchdoctor Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 a co z hamulcem, w super moto jest większy, ale czy jest to tak bardzo istotne?? a które roczniki byście mi radzili kupic? w których zaszły jakieś większe zmiany, no i czy sie bardzo róznią miedzy sobą? Jeśliby dokupic nowe felgi razem z oponami szosowym? Bo z tego co wiem to na kostce się cięzko jedzie po asflacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi