Skocz do zawartości

duże spalanie w DR750

szimi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

mam problem taki jak w temacie. moja dr'a zaczela strasznie duzo palic.raz wyszlo mi ok 10l/100 a po dzisiejszej jezdzie jak policzylem 8l/100. fakt ze jezdze z plecaczkiem ale to chyba nie powinno AZ! tak bardzo wplytac na to. jazda tez nie jest jakas ostra raczej normalna.

aha ostatnio poczytalem na forum troche o zmianach zebatek na wieksze lub mniejsze. ja u siebie z tylu mam zalozona 48 a w orginale powinno byc 45. to troche napewno wplywa na zuzycie paliwa.

w tamtym sezonie jak jezdzilem spalanie bylo duze ale nie az tak.

odrazu moge powiedziec ze filtr powietrza jest ok. silnik tez pracuje bez zarzutow, rowno, nie dlawi sie.

pozdr :D

hm przeciez to normalne spalanie dla DR BIG raczej szukaj przyczyny dlaczego wczesniej bylo takie male ;)

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

chyba niebardzo normalne do kumplowi dokladnie ten sam model spala ok 6.

zapomnialem wczesniej napisac jeszcze jednego faktu. jakies 2 tygodnie temu zawiesily mi sie plywaki w gazniku. dokrecilem srubke, spuscilem paliwo i wszystko bylo juz ok. z powrotem wkrecilem ja tak samo jak byla wczesniej.

A może w jakiś dziwny sposób zmienił sie poziom paliwa w komore pływakowej, trzeba by go zmierzyć. Wykręć świece w sprzęcie i zobacz jaki mają kolor. Jeśli sa czarne, to masz za bogatą mieszanke. Jeśli sprzęt podczas ostrego dodawania gazu dymi na czarno to to samo... sprawdz to wszystko i odezwij sie.

A może w jakiś dziwny sposób zmienił sie poziom paliwa w komore pływakowej, trzeba by go zmierzyć. Wykręć świece w sprzęcie i zobacz jaki mają kolor. Jeśli sa czarne, to masz za bogatą mieszanke. Jeśli sprzęt podczas ostrego dodawania gazu dymi na czarno to to samo... sprawdz to wszystko i odezwij sie.

a moj nie ma zadnego a tych obiawow i tak pali 8 i to przy w miare delikatnej jezdzie.. ;) no ale to inny typ moto.. tak pisze na pocieszenie dla tych co im "moto za duzo pali" ;) przy przekreceniu ostro manetki to i 13 lyknal :? 8)

to bede musial to sprawdzic. tylko zeby wykrecic swiece to jest tyle rozbierania ze szok. hmm pewnie jest to normalne tylko ze wczesniej jak mialem cb450 to wystarczylo wziac klucz i wykrecic je, no ale to juz jest calkiem inne moto ;)

Gość GRZEGORZ Z...

Witam ostatnio zauważyłem w mojej dr 750 iż , samoczynnie zmniejsza się poziom paliwa w gażnikach . Przy ostrej jeżdzie zaczyna brakować mu paliwa, zwiększam poziom i wszystko jest ok.

szimi

po pierwsze' date=' po co ci taka duża zębatka z tyłu?

po drugie, DR pije 8 l/100 całkiem spokojnie.

po trzecie, sprawdź gażniki i stan świec tak jak napisał Idaho.

i jeszcze po czwarte...

Przy mocnym dodoaniu gazu na postoju na pewno zadymi na czarno jak juz sie wysoko dokręci, zwróć uwage na dymienie na średnich obrotach.[/quote']

wiem zebatka jest duza ale jak kupilem to taka juz byla.bede chcial ja zmienic na taka opcje co Ty.

wlasnie odpalilem sprzeta pogazowalem go i o to co zobaczylem:

przy dodawaniu gazu ostro zaczyna dymic na czarno gdzies pomiedzy 5 a 6 tys ale nie jes to bardzo moce dymienie jak mialem np. w cb450

natomiast jak juz odpuszczam gaz to leci taki jakis szarawy.

ponizej tych obrotow nie dymi.

hmm...