Skocz do zawartości

cb 450s

Gość mariusz - honda cb 450s
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, właśnie się zalogowałem na tym forum. poszukuję instrukcji napraw i eksploatacji cb 450s. kupiłem ją ok tydzień temu i wymaga trochę pracy. jest to moje pierwsze "prawdziwe" moto.

może dysponuje ktoś taką książką, lub jest w posiadaniu ciekawych linków www na temat cb-ejki.

czekam na pomoc.

pozdrawiam :D

A co chcesz sie dowiedziec- osiagi, luzy?? Ksiazki poszukaj na allegro , sa strony n/t ale po angielsku lub niemiecku wrzuc na wyszukiwarke i poczytaj. Jesli masz wersje 27 KM a chcesz wiecej koni to masz pecha bo trzeba wymieniac walek rozrzadu itp. duze koszty.Luzow w tej chwili nie pamietam , ale sprobuje pogrzebac, Tutaj silnik ma wykorbienia co 360 stopni , i dodatkowo walek wyrownujacy wiec jak za duzo trzesie znaczy ze ktos grzebal i nie ustawil walka jak trzeba. Motocykl w pelnej wersji powinien osiagac ok. 170-175 km/h (licznikowe 180-190), jak osiaga ok. 155 to moze byc wersja 27 km- Ta silniejsza ma tez o niebo lepsze przyspieszenia- spalanie maja na podobnym poziomie 4,5-6,5 litra na 100 km. Jak moto swiezo kupione to : sprawdz luzy, wymien olej z filtrem, filtr powietrza , sprawdz spalanie (obserwujac swiece zaplonowa- czarna swieca wrozy czyszczenie ukladu zasilania). Pozrd. Janek.

witam

mam wersję otwartą czyli 44 KM, prędkości nie sprawdziłem jeszcze bo trochę dziwnie się zachowuje, zmieniłem dziś opony, jest trochę lepiej, ale muszę jeszcze olej wlać do lag gęściejszy bo miękki jest i nieprzyjemnie nurkuje, poza tym chyba trochę jest luzu na łożysku w główce ramy.

jak możesz to zarzuć jakieś ciekawe linki, mogą być w angielskim.

Witam. Proponuje www.umgweb.com trzeba wejsc i z prawej strony wybrac w uzywanych(lub Hondzie) i tam bedzie n/t, www.hondacb450s.w.interia.pl www.louis.de wejsc w motobase i wybrac model potem technishe daten , www. vf750fd.com i poszukac sobie w vintage , modele Hondy znajdziesz w podstronie - trzeba pogrzebac. Luzy znalazlem takie zawory ssace : 0,10, wydechowe: 0,14 . Pozdr. Janek.