blankaP Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Nie wiem, czy ktoś pamięta, parę dni temu w którmś z serwisów informacyjnych podano newsa, że Kościół "na fali" powrotu do wiary ogłosił dekalog kierowców, co miało dotyczyć także bikerów:) I tak, ksiądz w skórze odczytał niektóre punkty-bardzo wzniosłe i chwalebne, po czym wyświetlono krótki reportaż "z dróg" wraz ze stosownym komentarzem...a jakże. Na filmie pokazano motocyklistę lawirującego w korku:Koment:"Proszę, i oni właśnie tak jeżdżą, nic dziwnego, że jest tyle wypadków".Wniosek widza: każdy wypadek z udziałem motocyklisty jest wyłącznie z jego winy.Potem następuje kilka ujęć rozpędzonych motorów.Koment: "Znaczna większość motocyklistów jeździ zbyt szybko, nie zważając na warunki panujące na drodze"Wniosek widza: Każdy motocyklista to świr i kretyn bez cienia rozumu pod kaskiem Generalne przesłanie miało brzmieć: Uczmy się kultury na drodze, nie przeszkadzajmy sobie nawzajem, człowiek obok nas zasługuje na szacunekA wyszło: trzeba tępić motocyklistów, bo nie dość, że sami chcą się zabić, to jeszcze innym zrobią krzwdę. Zrobisz na złość motocykliście-oddasz przysługę społeczeństwu. I teraz każdy przeciętny Kowalski będzie wypatrywał na drodze bikerów-idiotów, którzy myślą tylko o tym, jak wyprzedzić na podwójnej ciągłej na zakręcie jego nic nieprzeczuwające Daewoo Tico- i będzie mu utrudniał jazdę, jak tylko to możliwe, bo przecież w Kościele/TV tak mówili. Wiem, że może trochę przerysowałam tę sprawę, ale strasznie oburzył mnie ten reportaż, chociaż krótki. Ale właśnie w ten sposób wyrabia się opinię publiczną, a TV zamiast wspierać kulturę-niszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Nie wiesz Blanka - teraz lelewizja ma szokować .....A tak na poważnie mam podobne odczucia z jednej strony mówią żeby szanoweać się na drodze a z drugiej, to motocykliści są źli, oni na pewno się nie poprawią więc po co to pojednanie. Jescze nie wiem co jest złego w przeciskaniu się między stojącymi samochodami, ta czynność nie należy do wyjątkowo niebezpiecznych. Przesłanie tego reportażu zatraciło sens. ps. Blanka wyślij to do TVP i TVN. ciekawe co Ci odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 12 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 01kriters napisał: ps. Blanka wyślij to do TVP i TVN. ciekawe co Ci odpowiedzą.A wiesz, że chyba tak zrobię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 blankaP napisał: Nie wiem, czy ktoś pamięta, parę dni temu w którmś z serwisów informacyjnych podano newsa, że Kościół "na fali" powrotu do wiary ogłosił dekalog kierowcówA to nie chodzi o ten temat ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 12 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Zdaje się, że tak. Sorki za niedopatrzenie i kolejny temat o tym samym, ale tak mnie to wkurzyło, że od razu zaczęłam pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi