Mimo_ck Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Szacuneczek.W sumie to nie miałem bladego pojęcia,kaj dać tego posta,wiec daje tu,bo o części motocykla przecież sie sprawav rozchodzi ;-)Ale do rzeczy.Cały tydzień miałem takiego niefarta,ze kończąc zmiane w robocie o 22 wracałem w niezbyt przyjemnej aurze,a mianowicie w strugach deszczu.A że motocykl trzymam na parkingu pod pokrowcem pojawiał sie problem- czy takiego umokniętego sprzęta pakować pod pokrowiec,czy zostawić na noc na deszczu nie przykrywająć i przyjść sobie rano,wytrzec do sucha i dopiero przykryć(i tak zrobiłem,tyle ze po dniach n-tu,bo ciągle lało).Z jednej strony grozi gnicie pod plandeką,z drugiej elektryka może zamoknąć(?)Co czynić w takowych mokrych sytuacyjach??? P.S.Tylko nie piszcze "wynająć garaż" ;-)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Mimi ;)no wiec tak elektryka tak czy siak moze "moknac" bo pod plandeka moze sie zbierac wilgosc, kurde wiesz ze zadales trudne pytanie :DOdpowiem tak :pret metalowy wyciagany i wsadzany do wody osadza sie rdza wolniej jak pret wyciagniety z wody.Zas pred w wodzie rdza osadza sie dlugooooooownisek taki jak pada zatop motorek w jakies zeczce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 P.S.Tylko nie piszcze "wynająć garaż"Lepiej kupić :D A jeśli chodzi o sytuację to ja bym przykrył pokrowcem, przecież nie zapakowujesz moto hermetycznie. Jak deszcz pada to i wieje - więc wilgoć powoli odparuje a unikniesz zalewania moto nową wodą. Zas pred w wodzie rdza osadza sie dlugooooooo hehehe..... i zarasta glonami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi