Lukasz Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Witam Zastanawiałem sie czym się róznią łańcuchy O-ringowe od X-ringowych i jak sobie radzą z trwałością takie łancuchy, do jakich moto jakie są zalecane. W temacie łancuchów do moto mało wiem i chciałem troche zgłebić wiedzę. Jeszcze pytanie. Czym grozi jazda ze zbyt napietm łańcuchem a czym z za luźnym?Gdzie to regulować wiem -> poluzować oskę, i regulować nakretkami na koncu wachacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 roznia sie O i X, czasem XW, czyli przekrojem elementu uszczelniajacego ogniowo. w X zosatnie trcohe smarowidla miedzy nozkami iksa :mrgreen: , a w XW jeszcze wiecej. wytrzymalosc natomiast nie ma nic wspolnego z typem uszczelnienia. moze byc lncuch nawet bez O ringow wytrzymalszy od X ringowego. co do naciagu:- za mocny - zniszczy lancuch, lozyska: skrzyni i zabieraka w tylnym kole- za luzny - zniszczy lancuch, zebatki, element tlumiacy (gumowy) w tylnym kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi