rafauM Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Witam.Mam zamiar zakupić suzuki vx 800 z rocznika 1992-1994. Na co zwracać uwagę przy kupnie i co ewentualnie w przyszłości będzie się mogło sypnąć w tym motocyklu. A drugie pytanie to dokąd w trójmieście można pojechać z vx celem zbadania i późniejszego serwisowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Przy kupnie loknij na ramę ( główkę i spawy ) seryjnie spawy wygladają nie najlepiej i potrafią rdzewieć w tych miejscach ale to nie reguła mój jest 93 rok i nie rdzewieje a rama nie była malowana od nowości. Zobacz też ukl wydechowy bo też czasem rdzewieje. Poza tym łożysko główki ramy (zużywa się dosyć szybko ) , charekterystyczne wskakiwanie kierownicy w jeden punkt główki ramy , po tym można to wyczuć .Ale to część eksploatacyjna takzę możę być poprostu jego czas na wymianę .Jak już kupisz to pilnuj oleju w silniku bo każda V-ka pije olej , co 1000 km możesz sprawdzić stan w okienku .Przedni hebel trochę słaby (jedna tarcza i dla tego lecą klocki dosyć szybko) jeśli bedziesz jeżdził we dwójkę i bagaż . Ja latam przeważnie solo to mi wystarcza w zupełności i klocki wytrzymują mi dosyć dłogo. Zimą ciężko pali , ale przecież zimą nie bedziesz jeżdził hehe . Poza tym nie przychodzi mi nic więcej do głowy , Ogólnie to poczciwy motocykl , charakterystyczna jazda V-ki na wał , zachowanie w zakretach , to wszystko mnie np bardzo odpowiada Żadko jestem na forum i w ogóle na internecie ale jak coś to pytaj , jeśli bede mógł to z chęcia pomogę . Bardzo polecam VX-a. Pozdrawiam Guti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Wlasnie szukam jakiegos VX'a. Guti jak mozesz to odpowiedz jak to skreca ? Bo wyglada ze raczej ciezko (kat glowki ramy). Jak z pozycja za fajera no i samo siedzenie czy wygodne. Moze jeszcze cos o spalaniu :banghead: , ile na setke. To chyba tyle. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Łożysko wymieniłem i skreca wysmienicie , to jest Ciężki motocykl ok 230-240 kg także sama jego masa powoduje , że skręca się trochę inaczej niż np gs-em , ale w żadnym wypadku nie nazwałbym tego Ciężkim skrecaniem . Poprostu ta masa, rozstaw osi plus napęd na wał powodują , że skręca się specyficznie szczególnie w mieście , ale mi to np. odpowiada . Ja kupiłem go z łożyskiem główki ramy do wymiany dla tego nawiązałem do tego przy kupnie motocykla. Jeśli chodzi o pozycję za fajerą to jest wygodna nawet bardzo wygodna , nie bolą plecy czy rece , bo siedzi się w pozycji wyprostowanej , kanapa też jest wygodna . Jęsli chodzi o spalanie to po ustawieniu gażników pali mi ok 5-6 L na setkę w cyklu mieszanym , tak mi wyszło :banghead: to w końcu dwa a nie cztery gary. Acha , jeszcze jedno , według mnie nie jest to motocykl do szybkiej jazdy , charakterystyka silnika (bierze z dołu jak to V-ałka) nie zachęca do przeciagania na biegach w okolice czerwonego pola , ja jeżdze prędkością podróżną ok 120 km/h i jak dla mnie jeśli chodzi o predkośc stałą to jest chyba razcej optymalna jak na tego sprzęta (chyba , żę ktoś lubi walczyć z wiatrem ) , po drugie zawieszenie jest dość wygodne co za tym idzie trochę za miękkie 8) jak na bicie rekordów prędkości . Tył można w sumie podkręcić na twardo ale przednie sprężyny seryjnie nie nadają się do wielkich prędkości , są zamienniki tych sprężyn na twarde ale to juz jak kto woli . Jeśli chodzi o przyśpieszenie to dla mnie super :twisted: to ze bierze z dołu sprawia ze startuje już od 2-3 tyś obr/min Luuuubie go za to heh. Jednym (a raczej w dwóch ) słowach za......bisty sprzęt i Bardzo go polecam . Pozdrawiam 8) PS: , Właśnie szukam głośnych batonów do vx-a żeby lepiej bulgotał ( a raczej ryczał ) :D :twisted: Bo seryjne wydechy są zrobione z gównofilu i po jakimś czasie zaczynają dzwonić i w ogóle jak dla mnie są za ciche, u kilku posiadaczy których pytałem też to występuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi