Gość Donia Opublikowano 19 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2003 Witam i pytam, czy ktoś się orientuje czy w Polsce jest przedstawiciel, który doradza, sprzedaje i montuje takie zestawy. Chciałbym poprawić nieco kulturę i szczególnie spalanie mojej KLE,przy okazji może niewielki przyrost mocy :twisted: Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trampek Opublikowano 19 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2003 http://www.ptm.pl/pl/index.htm kupiłem tam zestaw dynojet do gs500e. Do zestawu dołączona jest instrukcja montażu niastety dość lakkoniczna i po angielsku. Zestaw założyłem sam, w gs-ie jest to dość proste ale trzeba mieć wakuometry bo w prawie każdym przypadku trzeba zmienić położenie wyjściowe śruby składu mieszanki (ilość obrotów wykręcenia) a co za tym idzie zsynchronizować na nowo gaźniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kigam Opublikowano 19 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2003 czy taki zestaw moze wplynac na zuzycie paliwa tzn zmniejszyc je ???? wydaje mi sie ze raczej nie , osobiscie zamontowalem u siebie [GS550T z 82r] stozkowe filtry powietrza nie mialem jescze okazji sprawdzic jak wyglada spalanie na razie zauwazylem ze moge przykrecic srube regulacji mieszanki do 1 obrotu na gazniku w standardzie jest 2,5 obrotu i silnik wciaz kulturalnie chodzi z tym ze znajmomy mechanik postraszyl mnie ze ubozsza mieszanka spala sie z wyzsza temperatura co przy moim wiatrolapie moglo by miec fatalne skutki swoja droga zdziwilem sie dajac wiecej powietrza wydawalo mi sie ze bede misial wzgogacic mieszanke a jednak .... a moze gdzies popelniam blad ma ktos jakies doswiadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazyrider Opublikowano 19 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2003 czy taki zestaw moze wplynac na zuzycie paliwa tzn zmniejszyc je ???? wydaje mi sie ze raczej nie ' date=' osobiscie zamontowalem u siebie [GS550T z 82r'] stozkowe filtry powietrza Oczywiście że może. Ale raczej w stronę większego zużycia. Zauważ, że założyłeś dyszę o większym przelocie :!: Ale to byłoby pewne uproszczenie. W praktyce może okazać się, że przy rozsądnej jeździe zużycie paliwa spadnie. Ale co z tego, kiedy parę razy odkręcisz gaz i efekt się zniweluje :cry: Ale przy zamontowaniu filtrów powietrza K&N zmiana dysz ma jak najbardziej sens. Kto wie, czy ta konieczność przeregulowania gaźników nie wynika z tego właśnie faktu.A Dynojety można też kupić w Intercarsie.PzdrLazyrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Donia Opublikowano 20 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2003 A Dynojety można też kupić w Intercarsie. Witam, gdybyś mógł podać precyzyjny namiar, szukam w necie Intercar i nie mogę znaleźć Dynojet z góry dzięki Dziękuję też koledze Trampkowi za kontakt Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazyrider Opublikowano 20 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2003 Witam, gdybyś mógł podać precyzyjny namiar, szukam w necie Intercar i nie mogę znaleźć Dynojet, Witka! Intercars, Czosnów pod Warszawą (022) 666 03 18, e-mail [email protected]. Czytałbyś Świat Motocykli, to byś wiedział :) Z tym że oni mają konkurencyjne dla Dynojeta zestawy produkowane przez K&N. :!: PzdrLazyrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Donia Opublikowano 21 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2003 Dzięki, ale niestety nie mają do KLE. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi