Gość Driver Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 WiatmMam problem SUZUKI GSX F600 rocznik 98, polegający na tym iż przy wrzucaniu, zmianie biegu następuje charakterystyczne stuknięcie za każdym razem. Czy wie ktoś dlaczego tak się dzieje, jeśli tak czy jest to noramlne, a jeśli jest to jakaś usterka to jak ją usunąć :?: ???? :?: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Albo nie do końca prawidłowo zmieniasz biegi (była mowa o tym nie raz - powinno się to robić dośc szybko z krótkim wysprzęgleniem), albo sprzęgło nie jest w dobrej kondycji. Sama skrzynia pewnie też nie jest nowa i poprostu głośno pracuje, bo bywa w wielu sprzętach. W takim wypadku zniana biegów na duże znaczenie. Poćwicz zmianę biegów, problemy ze sprzęgłem najlepiej wyczuć przy zapinaniu 1 i 2 biegu oraz włączniu luzu. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ja ostatnio zauważyłem że mam problem z zrzucaniem biegów przy niskich prędkościach , dopiero po lekkim puszczeniu sprzęgła (jak silnik deliktanie pociagnie) to wtedy łądnie wchodzi w dól, wczesniej tego niemialem... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi