sil Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Witam:)Niestety z braku czasu już daaaawno nie było mnie na tym forum:((Ale teraz przysyła mnie tu pytanko:)Otóż będę brał udział w piątek/sobote w pewnej grze terenowej w której jedną z konkurencji będzie jazda quadem(najpewniej w terenie):PNiestety nie mam informacji jakiej pojemnosci będą owe maszynki,ale proszę was o jakieś instrukcje, jak skutecznie jeździć quadem w terenie?(różnice pomiędzy jazdą na enduro a quadem),na codzień jeżdze Sendą R.Liczę na waszą pomoc,bo chce mieć najlepszy czas :P)))pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Super specem w tej dziedzinie nie jestem, zrobiłem sobie tylko małą rundkę. Oto co zauważyłem a raczej co mnie się wydaje: Trzeba się nauczyć dozowania gazu kciukiem (strasznie mnie to drażniło).No i podstawa to mocno wychylać się w zakręcie na jego wewnętrzną stronę,bo to cholerstwo łatwo "dachuje".W samej technice jazdy duzo zależy czy to będzie napęd na jedną czy obie osie. Przy tym pierwszym zakręty najlepiej pokonywać poślizgmi, dociązyć przód, wychylic się skręcić i odwijać a poźniej kontrować. Może niech się wypowiedzą inni co mieli więcej do czynienia z traktorkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Uwazaj tez na podpieranie sie nogami .Po prostu z moto zostaje przyzwyczajenie ze jak stajesz albo na zakrecie wystawiasz noge i moze cie na quadzie kosztowac nawet zlamaniem... Jak jezdizlem na quadziku kumpeli to wlasnie nogi mnie denerwowaly i wydawalo mi sie to ciezkie do kontrolowania. Milej jazdy bo na takim quadziku mozna poszales , ale i tak wole moto :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi