gieras Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam. Mam problem z moja jawka. Mianowicie po wymianie cewki zaplopnowej, jawka zaczyna tracic iskre (raz jest raz nie), przejechalem zaledwie 50km. Nie wiem zupelnie co sie dzieje, jest to juz 3 cewka i objawy zawsze te same. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 sprawdz czy dobrze wkreciles przewod wysokiego napiecia, czy kable stykaja z ta srubka, moze utnij jego kawalek i wkrec jeszcze raz, sprawdz regulacje zaplonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieras Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zaplon sprawdzalem, swiece zmienialem, kabel tez. Co kupie nowa cewke i wloze, to pojezdze kilkanascie kilometrow i zaczyna przerywac, najpierw raz na jakis cza, potem czesciej, wkoncu nie da sie jechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 A moze to nie jest wina cewki tylko zlego zamocowania. Cewka musi byc mocno przykrecona do rany no i musi byc dobrze zmasowana (to jest taki maly kabelek z otworem tylko do przykrecenia). On tez musi byc dobrze przykrecony bo moto bedzie tracic prad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieras Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 A moze to nie jest wina cewki tylko zlego zamocowania. Cewka musi byc mocno przykrecona do rany no i musi byc dobrze zmasowana (to jest taki maly kabelek z otworem tylko do przykrecenia). On tez musi byc dobrze przykrecony bo moto bedzie tracic prad. Sprawdzalem. Przewod jest przyrecony prawidlowo do przerywacza. Na przerywaczu mam wszystkie gumki izolujace, mase natomiast cewka ma porpowadzona do mocowania. Cewka wkrecona jest dobrze (mocno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Wez jedna ze swoich cewek i podlacz do innej jawki. Zobaczymy czy tez bedzie mial takie problemy jak Ty, bo to wcalem moze nie byc wina cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieras Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 hmmm.... okazalo sie ze cewka w innej jawce dziala :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk_o Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Też miałem takie problemy. Jeden gar strasznie przerywał i strzelał, też myślałem że to cewka i kombinowałem z cewkami kondensatorami itd...Po ustawieniu przerwy troche większej niż norma przewiduje jest OKW instrukcji jest napisane że przerwa ma wynosić 0,4mm ja ustawiłem na 0,6mm i jest OK. Spróbuj może i u Ciebie to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk_o Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 A tak pozatym to może nie cewka tylko kondensator, świeca lub coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Moze cos w iskrowniku nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieras Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Moze cos w iskrowniku nie tak razcej napewno, bo swieca jaka by nie byla jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieras Opublikowano 14 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 wymienilem wczoraj na nowa swiece. odpalila odpierwszego kopa. rozgrzalem i przejechalem sie do okola osiedla. dzis po przejechaniu 2 km, znowu zaczela przerywac ;) podmienilem cewke wyskowkiego napiecia, cewke zaplonowa, ominalem stacyjke. sam nie wiem co robic dalej [ Dodano: Dzisiaj, 18:05 ]odnowie temat: zauwazylem dzis nie pokojaca rzecz. mianowicie mam (prawdopodobnie) wywalone czopy na wale, i jak pociagne za magneto, to chopdzi caly wal w poziomie (niecale 0,5cm). Czy to moze byc przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi