Skocz do zawartości

Jawka - przerywannie iskry

gieras
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A moze to nie jest wina cewki tylko zlego zamocowania. Cewka musi byc mocno przykrecona do rany no i musi byc dobrze zmasowana (to jest taki maly kabelek z otworem tylko do przykrecenia). On tez musi byc dobrze przykrecony bo moto bedzie tracic prad.

A moze to nie jest wina cewki tylko zlego zamocowania. Cewka musi byc mocno przykrecona do rany no i musi byc dobrze zmasowana (to jest taki maly kabelek z otworem tylko do przykrecenia). On tez musi byc dobrze przykrecony bo moto bedzie tracic prad.
Sprawdzalem. Przewod jest przyrecony prawidlowo do przerywacza. Na przerywaczu mam wszystkie gumki izolujace, mase natomiast cewka ma porpowadzona do mocowania. Cewka wkrecona jest dobrze (mocno).

Też miałem takie problemy. Jeden gar strasznie przerywał i strzelał, też myślałem że to cewka i kombinowałem z cewkami kondensatorami itd...

Po ustawieniu przerwy troche większej niż norma przewiduje jest OK

W instrukcji jest napisane że przerwa ma wynosić 0,4mm ja ustawiłem na 0,6mm i jest OK. Spróbuj może i u Ciebie to pomoże.

• 3 tygodnie później...

wymienilem wczoraj na nowa swiece. odpalila odpierwszego kopa. rozgrzalem i przejechalem sie do okola osiedla. dzis po przejechaniu 2 km, znowu zaczela przerywac ;) podmienilem cewke wyskowkiego napiecia, cewke zaplonowa, ominalem stacyjke. sam nie wiem co robic dalej

[ Dodano: Dzisiaj, 18:05 ]

odnowie temat:

zauwazylem dzis nie pokojaca rzecz. mianowicie mam (prawdopodobnie) wywalone czopy na wale, i jak pociagne za magneto, to chopdzi caly wal w poziomie (niecale 0,5cm). Czy to moze byc przyczyna ?