Skocz do zawartości

Czy opłaca się sciogac enduro z zachodu

Rekomendowane odpowiedzi

Ja moge sie w tej kwestii wypowiedziec gdyz przywiozlem kilka sprzetow (latem ubieglego roku). Przywiozlem Honde VTR 250 (taki turystyk), 1992r, NSR 80 (1996 ale bez dokumentacji) i skutera MBK flame (tez 96). Pierwsze dwa sprzety kosztowaly po 300 euro, skuter tanszy byl ale jego stan byl duzo gorszy (nowa tuleja cylindra+akierowanie). NSR bylo do poprawek kosmetycznych, silnik zdrowiutki, zamykal zegar, niestety moto papirkow nie mialo wiec bezuzyteczne ale sprzedane szybko. VTR bylo w super stanie, od razu do jazdy (oczywiscie po rejestracji ok 1000zł). Wrzuce fotki jesli chcecie. Mysle ze jak sie dobrze poszuka (ebay) to mozna znalezc naprawde konkretne maszyny za umiarkowana kase.

necko: sluchaj a nie wiesz za ile moglbym sobie sprowadzic NSR-ke wolalbym NSR125R ale jak bedzie ta bez owiewki to plakac nie bede.

CHcialbym z mozliwosc rejestracji na motorower i zeby juz miala elektryczny rozrusznik, bo NS125R z 89 ma chyba kopnik a to podobne motorki, przywiuzl bym taka NSR-ke za 300-400 euro?? Jeszcze jak to szukac zeby bylo na 50cm zarejestrowane :?

jesli chlopaki wiecie co i jak to piszcie !!

NIe kupujesz zarejstrowanej na motorower tylko na 125 a dopiero w Polsce ją rejstrujesz na 50. Ze 125 ciężko będzie ale da rade.

aha, no wlasnie przed chwila widzialem za 7500 juz zarejestrowana na 50cm na allegro, ale za taka kase to ja podziekowal , wolalbym juz jakiegos 4-ro suwa kupic, to jak dacie rade to wypytajcie ile stoja nsr-ki za granica, ile za jaki rocznik noi zeby w dobrym stanie byl ten motorek.

moj gg3709923 , ale jakby co to mozecie napisac w tym temacie , moze nas nikt nie zabije ;)

Teraz już cieżko znaleźść coś taniego :? bo ceny poszły kilkakrotnie w góre :?

p.s. Strzałek w niemczech też są napewno papraki ale WYDAJE mi się, że robią na oryginalnych częściach bo u nas jak nie masz za dużo kasy to idziesz do ślusarza czy gdzieś i ci dorobi jakieś duperele ;)

Poszukaj na www.ebay.de i na www.mobile.de i będziesz wiedzial jak z cenami

dzieki' date=' poszukam

Teraz już cieżko znaleźść coś taniego bo ceny poszły kilkakrotnie w góre

osłabiłej troche muj zapał ;)

a to ze nie na oryginalnych czesciach to fakt, ja sobie dorabialem zebatke w fabryce gdzie tlocza takie jakies ruzne rzeczy :) , ale dlatego bo mi sie nie chcialo na oryginal czekac

ide szukać

Kornol: tak jak pisal Strzalek, szukaj na ebayu i mobile. Ale ja polecam ci bardziej ebaya, bo jak wylicytujesz to masz pewnosc ze jak przyjedziesz po motor to bedzie jeszcze stal. Niemiec napewno nie sprzeda go komus innemu (taka mentalnosc:)). Na ebayu kod aktywacji w 2 dni przychodzi poczta. A co do NSR to musisz po prostu caly czas siedziec i obserwowac co sie pojawi. Najlepiej (najtaniej) mozna kupic z polamanymi plastikami i ogolnie zaniedbane zewnetrznie (ja tak zrobilem). Dlatego ze niemcy czesto nie wlaczaja sie do licytacji takich sprzetow ktore wizualnie sa nie ciekawe. A dla nas to szansa:) Radze ci tez zebys dokladnie czytal i tlumaczyl opis bo jak bedziesz na miejscu i okaze sie ze cos jeszcze zepsute (a nie przeczytales) to kicha, wylicytowales to bierzesz, no albo do domu z pustymi rekami. Jakby cos co pytaj!

PS Strzalek jeszcze raz dzieki, dyfuzor pospawany teraz tlumika szukam...

Zasada jest taka ze na starych motocyklach nie oszcedzisz za duzo jak juz kupowac za granica to cos nowszego bo sa tam tansze a ta cena 2 tys euro to nie tak super jest licz remont przywoz oplaty to juz u nas cos znajdziesz no i jescze proponuje u naszych poludniowych sasiadow cos kupic sa tansze niz u nas http://www.tipmoto.com/

Witam wszystkich

Na wstępie dwa zdania o sobie: jestem nowym forumowiczem i dopiero nosze sie z zamiarem zakupu sprzeta. Zainteresowalo mnie wiec, to co napisal oociep "i jescze proponuje u naszych poludniowych sasiadow cos kupic sa tansze niz u nas ".

Czy kros moglby podac wiecej adresow czeskich, slowackich komisow, badz innych podmiotow sprzedajacych uzywane enduro. Interesuja mnie czterosuwowe: yamaha wr lub ktm exc. A przyokazji, czy kaski, buty, ciuchy tez sa tam w bardziej atrakcyjnych cenach?

pozdrawiam

Czy kros moglby podac wiecej adresow czeskich, slowackich komisow, badz innych podmiotow sprzedajacych uzywane enduro. Interesuja mnie czterosuwowe www.motocros.prx.pl tam sprowadzają motocykle z czech po dobrych cenach i w dobrym stanie. Ja osobiście wolałbym z tamtąd motocykl wyczynowy niz z niemiec