Skocz do zawartości

Organizuje wyprawe Litwa-łotwa-Estonia-Finlandia-Rosja-TANIO

SajGoN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BULLSON FOREVER
Zastanawialiśmy się tylko czy damy radę zrobić w jeden dzień te 700-800 km z Poznania do np. Kowna.

Co z resztą chętnych?

Mysle ze dacie, ale wezcie pod uwage, ze stracicie 1 godz na granice (nie chodzi o czas spedzony w kolejce - w koncu jestesmy w UE) tylko o z iane czasu na wschodni +1godz.

Pięć lat temu spędziłem sylwestra w Wilnie, był przedni :) , ogólnie miasto warto zobaczyć, jest bardzo ładne, aż chce się wrucić i jeszcze pozwiedzać :) . Życzę miłej zabawy i powodzenia. A co do prędkości, mi się udało 155 i mnie nie złapali - chyba tylko dzięki fartowi :P

Ponieważ zostałem wywołany do tablicy przez kolege Wojtalskiego wiec sie ujawniam. Dzisiaj próbowaliśmy załatwić tę nieszczęsn wizę do Rosji ale narazie bez powodzenia. Napiszcie jak to załatwiliście. Otóż nam powiedziano, że bez zaproszenia , lub wykupienia voucheru (tak to się chyba pisze)ani rusz. Ta druga opcja jest bardziej realna ale musimy wykupić wtedy hotel na konkretne dni. napiszcie co mamy robić bo ta opcja nie jest ciekawa, z racji tego że będzimy uwiązani w jakimś hotelu a w dodatku będziemy związani terminem!!

Ponieważ zostałem wywołany do tablicy przez kolege Wojtalskiego wiec sie ujawniam. Dzisiaj próbowaliśmy załatwić tę nieszczęsn wizę do Rosji ale narazie bez powodzenia. Napiszcie jak to załatwiliście. Otóż nam powiedziano' date=' że bez zaproszenia , lub wykupienia voucheru (tak to się chyba pisze)ani rusz. Ta druga opcja jest bardziej realna ale musimy wykupić wtedy hotel na konkretne dni. napiszcie co mamy robić bo ta opcja nie jest ciekawa, z racji tego że będzimy uwiązani w jakimś hotelu a w dodatku będziemy związani terminem!![/quote']

Wiza tranzytowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie pobytowa !

Z nami jedzie Bartek z Wawy, on dal paszport jakiejs firmie i zrobili mu wize za 120zł, dzwonilem do innej firmy http://www.wizydorosji.pl/ i tam kszykneli 218zł ! :-o

Chyba nie bede sie zastanawial tylko tez zaplace 120zł.

A co do terminu to ja jestem elastyczny a czy inni to nie wiem...

Ja zabieram aparat i ladowarke do akumulatorow, moze sie tez innym przyda. Biore tez spiwor i cos pod niego. JAk wyglada sprawa z namiotami? Nie ma sensu aby kazdy bral ale doswiadczenie mowi ze dobrze miec kilka gdyby nie chialo sie szukac innego noclegu. Ja akurat namiotu nie mam ze soba.

Kuchenki nie mam, ale biore malego grilla - zawsze sie swietnie spisywal.

P.S.

Uzywa ktos jakies srodki lacznosci? (krotkofalowki, PRM)

A tak w ogole to kto bierze kuchenke, kto kamere video bo aparat to pewnie bierze kazdy.

Ja nie wiem jaka kuchenke mam kupic.

Mam kuchenkę CampinGaz (taką oto dokładnie: http://www.ehoryzont.pl/site/?p=produkty&prodid=270 ), oczywiście biorę ją (nie wiem jeszcze tylko z jakim katuszem 270 czy 470). Mogę ją również polecić. Katusze dostępne w sklepach turystycznych, na stacjach benzynowych, firmy zachodniej także w innych krajach też nie powinno być problemu żeby takie zakupić). A co najważniejsze, można za każdym razem rozczepić palnik i katusz.

Kamery nie biorę bo nie mam, biorę za to cyfraka.

A taka kuchenka? http://www.ehoryzont.pl/site/?p=produkty&prodid=852

o jest na kartusze na gwint czy te przebijane?

Proponuje wziac kazdemu namiot bo roznie to bywa, bedzie mozna wynajac cos ale nie wiem czy bedzie taka mozliwos kazdej nocy...

Ale jako, ze LEPI jest sam to moze go zaadoptuje do swojego namiotu, bo mam 3jke.

Co do wyjazdu to co wy na to aby wyjazd byl 11go ??? To ze wzgledu na Darka z VFRą ktory tez by pojechal gdyby wyjazd bylby 10 go lub 11go. Co Wy na to??? Jest to rożnica 4 dni, pogoda bedzie napewno lepsza i wiecej czasu na przygotowanie.

Lepi Ty maszmoze taka standardowa ładowarke na 4xAA/AAA ???

Ile Ci ładuje 4 akumulatorki??

Ja zadnych krotkofalowek nie biore, GPSu tez, gdybym mial to tez nie wiecz czy bym bral. Co to za wyprawa...?

Jeszcze jedna sprawa. Czy ma ktos czytnik kart pamieci do cyfrowek? Gdybysmy zapchali karty to gdzies mozna by bylo przegrac zdjecia na CD.

A taka kuchenka? http://www.ehoryzont.pl/site/?p=produkty&prodid=852

o jest na kartusze na gwint czy te przebijane?

[Kuchenka przeznaczona do eksploatacji tylko z pojemnikami gwintowymi z zaworem na mieszankę Butanu-Izobutanu-Propanu Premium Karrimor GoSystem lub podobnymi, spełniającymi normę EN 417.]

Ale jako, ze LEPI jest sam to moze go zaadoptuje do swojego namiotu, bo mam 3jke.

Ja w takim razie biore pod dach Michała.

Co do wyjazdu to co wy na to aby wyjazd byl 11go ??? To ze wzgledu na Darka z VFRą ktory tez by pojechal gdyby wyjazd bylby 10 go lub 11go. Co Wy na to??? Jest to rożnica 4 dni, pogoda bedzie napewno lepsza i wiecej czasu na przygotowanie.

Tak jak już pisałem, dla mnie może być.

Lepi Ty maszmoze taka standardowa ładowarke na 4xAA/AAA ???

Ile Ci ładuje 4 akumulatorki??

Ja biorę 4xAA/AAA, która ładuje bodajże 5h.

Gość wojtekimarco

hello

trafiłem na ten temat dopiero dzisiaj, ale od razu jestem mocno zainteresowany

:D

czekam w tej chwili na kufer do mojego moto i mam nadzieję, że do tego czasu dojdzie

więc jeśli wszystkie okoliczności sprzyjałyby tak jak w tej chwili, to wybrałbym się chętnie

napiszcie więcej o wizach (co z voucher'em?), ja mam konsulat w krakowie, więc moge się tam wybrac jutro

pozdrawiam

Prośba do wszystkich a przede wszystkim do Sajgona o podanie dokładnyh teminów bo czas leci a my z Wojtalskim stoimy w miejscu z wizą. Interesuje nas zarówno czy ruszamy w końcu 7 czy później i czy możemy ustalić kiedy będziemy w Rosji. Wiadomo, że możemy tylko teoretycznie ale my musimy coś powiedzić odnośnie rezerwacji hotelu i też na takie dni będziemy mieli wize. Nie mamy pomysłu jak to inaczej załatwić więc musimy to wiedzieć.