Gregory840 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Na miasto wziąłbym coś bardziej wentylowanego (niekoniecznie krótszego). Pomijając zastosowanie, to akurat ST-1 polecam - wygodne i wytrzymałe, jedne z najbardziej bezawaryjnych rękawic tej marki. OK a możesz podać konkretniej co byś polecił?Czy jest coś takiego jak rękawice, które się sprawdzą wiosną/latem w mieście przy prędkościach przepisowych 50-60km/h ale gdyby zdarzyło się, że za rok, dwa zmienię sprzęt to przy 200km/h poza miastem też spełnią swoją rolę i palce z zimna mi nie poodpadają i zapewnią odpowiednią ochronę? Chętnie w tej samej cenie czyli do 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Kup np. Held Backflip i nie kombinuj co będzie za parę lat i przy czterokrotnie większych prędkościach. Do tej pory zajeździsz większość budżetowych rękawic, niektóre nawet dwa razy, więc z kilku powodów trzeba będzie kupić inne rękawice - szczególnie pod względem ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Ja bym Ci polecił kupno dwóch par rękawic. Nie da się połączyć czegoś takiego. Po mieście lubie latać w krótkich, lekkich rękawicach - w tych jezdziłem juz 2 sezony i jestem bardzo zadowolony :http://shima.pl/pl/rekawice/257-spark-2010000001356.htmlTo kwestia upodobań, ja świetnie się czuję w takich rękawicach, doskonalne czuć motocykl i jest chłodno. Shima ogolnie jest bardzo fajną firmą, mają dość niskie ceny (takie same w sklepach i w necie) przy bardzo przyzwoitej jakości Na dłuższe trasy ubieram dłuższe letnie rękawice, a jak jest zimno to długie grube rękawice ( jeśli masz zamiar jezdzic dalej przy niskich temperaturach to też polecam rozważyć zakup). Edytowane 21 Lutego 2015 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 shima bullet. latam po mieście dwa sezony i jest dobrze. Jedyny mankament, że trochę farbują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Analityk napisz coś jeszcze o tych rękawicach,właśnie wpadły mi w oko.Rozmiarówka podaje 22cm to rozm.L,Ty mierzyłeś w sklepie czy kupowałeś z allegro.U innych producentów rozmiar L to 23cm więc według shimy musiał bym kupić XL,z drugiej strony to skóra to pewnie się rozciągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi