Wojtek DT Opublikowano 26 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 No i zrobiłem ze sprzęgłem. Rozebrałem wszystko i okazało sie ze jest chwycone. Rozebrałem kosz sprzęgłowy, patrze na tarcze, a one są posklejane. Rozdwoiłem je i..... Bardzo dziwna sytuacja, tarcze chwyciła lekka korozja i sie przylepiły 8O Nie wiem skąd sie tam woda wzięła, bo uszczelka była szczelna, a i olej tez czysty. Ciekawa sprawa, ale motto jedno: Często używaj swojej DT ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 moze para sie skroplila lub do oleju sie dostalo troche wilgoci etc.w koncu troche powietrza w silniku jest a w powietrzu jest troche pary wodnejjesli miales sucho to chyba tego wina, a jak stoi to olej splywa na dno silnika i po miesiacu moze wyschnac dobra co tu sie rozczulac i domniemac co bylo tego przyczynamoja maszyna dluzej niz 1 miesiac stac nigdy nie bedzie ;) ostatnio z kumplami myslelismy o podrozy dookola moza srodziemnego na motocyklach za jakis rok, dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 26 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Na enduro? :P Hehe no na Africa Twin albo czyms podobnym rozumiem, ale na motorze typu DT to nie bardzo to widze :P Chyba że wóz serwisowy za Tobą jedzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 26 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2005 Fajny pomysł z tą wyprawa, może nie odrazu dookoła morza śródziemnego..ale pisałbym sie an coś takiego za jakiś rok czy dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 no ja bym jechal na czym typu Yamahy WR 400F najpierw remoncik i w droge, no predzej niz za 2 lata to raczej bym nie wyruszyl bo najpierw szkole skonczyc trzeba, 1 rok studiow, dziekanka na rok i mozna podrozowac jak wakacji nie starczy, bo ja bym jechal tak bardziej turystynie, nie ze mowie sobie dzisiaj500km tylko bym sobie postoje zrobil np. 2 tygodnie w jakims miasteczku w angli zeby kasiorke nazbierac i sie rozprostowac, czytalem o kolesiach ktorzy objechali baltyk na motorach i mowili ze jak ludize sie dowiadywali ze oni sa w takiej podrozy to byli bardziej przychylni i dawali im robote.w 2 mieszki tak z Polski do Hiszpani a wrocic przez Norwegie, Szwecje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi