PGR Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Szukam średnicy osi tylnego koła w Yamie XJR 1300 Prawdopodobnie jest to taka sama oś jak w FZR 1000 gdyż koła są chyba identyczne. Orientuje się ktoś, albo ma dostęp do takich detali :?: HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GANER Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 WitamSrednica oski to prawdopodobnie 20 mm(niechce mi sie isc do garazu i odkrecac :oops: )Łożyska-tył to 2x 63041x 6305Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 A nie wystaje Ci tam z jednej strony kawałek ośki żeby go pociągnąc suwmiarką :?: 8) Po numerach łożysk spróbuję w takim razie dojśc do wewnętrznej średnicy. Ma ktoś może katalog lozysk :?: Pozdrawiam i dzięki za odp :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 lozysko 6304 to srednica wewnetrzna 20 mm a 6305 to 25 mm:)Na przyszlosc-ostatnie dwie cyferki pomnoz razy 5 i masz srednice walka 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Jutro się zwlokę do garażu i zmierzę jak chcesz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Jutro się zwlokę do garażu i zmierzę jak chcesz :-)Skoro lozysko ma srednice 20 mm to oska musi tez tyle miec, czy tylko tak mi sie wydaje ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Dobrze Ci się wydaje :-), Jak przeczytałem w wypowiedzi PGR`a "ma dostęp do takich detali" to w łepetynie szybko zaskoczyło "mam!, pójdę sprawdzić :-)"i powstał też post o podobnej treści 8). Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 16 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2005 20 mm to chyba będzie do przyjęcia choc lepiej by było gdyby ta ośka miała 17 mm W takim razue jak wygląda sprawa wstawienia koła które oryginalnie ma 20 milimetrową oś na 17 mm oś. Podobno można poszukac łożysk o tej samej śr zew lecz o mniejszej wew. Wiecie może coś w tym temacie :?:Tak czy inaczej wielkie dzięki chłopaki :!: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 17 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 I co? Temat utknął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 Nie mam katalogow łożysk, takze nie znajde nic Tobie. Ale moze byc problem gdyz standardowo łożyska są wymiarowane co 5 mm. Te które są w FZR (17 mm) to są jakies lozyska specjalne. Jak jest symbol tych lozysk? Jezeli chcesz miec lozysko o tej samej srednicy zewnetrznej, a mniejszej wewnetrznej, to musisz zastosowac ciezsze lozysko. Nie wiem czy nie latwiej i taniej znalezc oryginalna os kola , niz wymieniac wszystkie lozyska i kombinowac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 17 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 W moim obecnym tynym kole jest właśnie oś 17mm i łożyska są standardowe, przy wymianie kupiłem je w normalnej hurtowni łożysk wg. partsów Yamahy łożyska mają oznaczenia:2x B6203DU1x B6303 Czy zastosowanie cięższego łożyska ma jakikolwiek wpływ? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 17 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 Pipcyk był dzisiaj w hurtowni łożysk w BB i dowiedział się że nie ma żadnego problemu i spokojnie mogę dokupi takie łożyska o śr zew od XJR i śr wew. na moją oś 8) Więc jesteśmy prawie w domu. PZDR i dzięki za pomoc :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi