bart_b Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 właśnie sprawdzałem na XJ-cie' date=' u mnie kierownica jest mocowana do półki śrubami klasy 12,9 jeszcze jedno te cyfry nie oznaczaja twardości tylko 1/10 wytrzymałości na rozciaganie - ta pierwsza, a ta po przecinku stosunek granicy plastyczności do wytrzymalości na rozciągania[/quote'] to prawda, ale reasumując przekłada się to na twardość śruby czyli min wytrzwałość na skręcenia, rozciąganie wibracje i inne takie - generaklnie wytrzymałość :( Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 czy myslicie ze ktos tam u producenta siedzi oblicza to wszystko testuje ' date=' a w koncu wystarczyloby wstawic wszedzie 8.8 i po sprawie ? A jak Ci się wydaje ?to nie nasz polski burdel gdzie można wszystko załatwić.Dziwię się ,że to pisze człowiek będący na zachodzie.A może tylko tak napisał? bo to ładnie wygląda.Byłeś kiedyś na technicznym przeglądzie motocyklem w niemczech?[/quote'] @Piotr pewnie ze bylem na przegladzie, ale co masz teraz na mysli z tym przegladem ?Przeciez na przeglaadzie nikt nie sprawdza jakie sruby masz w moto i czy odpowiadaja originalom.Mi chodzilo o to ze w zaleznosci od obciazenia sa tez rozne sruby wykorzystane.Zreszta co Ci bede tlumaczyl, ty sie na tym znasz pewnie lepiej jak ja ;) Czy mowi ci cos,Sruby "ALOC" ktorymi sa tarcze hamulcowe np. w Hondzie przykrecone ?Czy tam wstawilbys w zamian standartowe sruby 8.8 :?: Ja nie.Ale jak zawsze mowie, kazdy niech robi tak jak uwaza, ja uwazam ze jak sie wydaje na np. nowy moto prawie 12000 € to nie powinno sie oszczedzac na wlasnym bezpieczenstwie (i innych) bo jedna srubka za kilka zlotych moze kosztowac zycie, a to jest bezcenne. pozdrawiam SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 ja uwazam ze jak sie wydaje na np. nowy moto prawie 12000 € to nie powinno sie oszczedzac na wlasnym bezpieczenstwie (i innych) bo jedna srubka za kilka zlotych moze kosztowac zycie' date=' a to jest bezcenne.[/quote'] zgadzam sie! na tym nie ma co oszczedzac, tym bardziej ze ta srubka nie trzyma lusterka tylko cos wazniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 19 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2005 Hmm ja mam taki sam dylemta; otoz postanowilem wymienic sruby, ktore mocuja silnik do ramy, a zarzem sa punktem mozowania dla gmoli. Ale te moje sa zupelnie inczaej oznaczone, a mianowicie:ABP A2-70 co to za dziwny kod?POmozcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 19 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2005 mowie ci - nie kombinuj; kup oryginalya po co chcesz je wymieniac tak wogole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 19 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2005 ......sruby' date=' ktore mocuja silnik do ramy, a zarzem sa punktem mozowania dla gmoli......[/quote'] Tymi gmolami bym sie nie przejmowal, w dzisiejszych motocyklach prawie zawsze silnik jest elementem nosnym razem z rama, tak ze te sruby beda nie tylko gmole trzymac ale one trzymaja jakby caly moto w kupie.Czyli; zadnych eksperymentow - kup originaly (jezeli juz musisz je wymienic :roll: ) SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Tak zrobie, kupie oryginaly.Ju zaczynam wertowac katalog.Ale poczekam jeszcze na wypowiedz spec mechanika ktory juz mi pomagal na PW.Tak tak Piotrze , to Ty :D:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi