Gość marcin.four Opublikowano 11 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 WitamProsze o pomoc w znalezieniu warsztatu który podejmie sie ponownego zakapslowania licznika ( moje zegary zostały poddane renowacji i musze je z powrotem oryginalnie złożyć) Ponieważ stare ramiki były mocno uszkodzone , ponowne ich założenie jest niemożliwe. mój sprzet to honda cb 750 four 1976 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 11 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2005 Biegaj do zegarmistrza...napewno sie tego podejmie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Paho, u zegarmistrza to se mozesz budzik w spadku po babci reperowac... :lol: Oj bedziesz mial problem. Watpie |eby ktos sie takim naprawami zajmowal. Lepiej sam pokombinuj i cos wymysl. Moje sugestie:1. W Wawie, w sklepie z czesciami do Jawy i MZ widzialem szybki na wymiane z chromowanymi ramkami, ktore sie zaklada w miejsce starych i samemu zagina wasy od spodu. Lecz nie wiadomo, czy srednica by pasowala. 2. Na allegro ktos sprzedawal jakies obudowy zegarow toczone z aluminium, moze byc cos dobral, poszukaj.3. Zlecic wytoczenie odpowiednich ramek, z alu, nierdzewki, czy jakiegos tworzywa. Wymierzyc, dorobic, zalozyc, przykleic na klej czy silikon. Ja tak robilem wlasnie i jest ok.Wiecej pomyslow nie mam chwilowo. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 ja już 5 zegarów rozebrałem 2 od WSK i 3 od MZ do mz bez problemu dostałem tą ramke i szybke (oczywiscie na zacisk jak się to umie robić i wie jak to nie taki diabeł straszny...) musuisz zmierzyćsobie średnice i pobigać po sklepach ;) taka moja rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi