JaWaK Opublikowano 18 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2005 Ja używam bardzo długo hipolu i niezauważyłem żeby mi się pienił .... ani nic z tych rzeczy .... A co do odpalenia .... zmien swiece albo tak jak mówi Tomason podgrzej ją ,,,,... a jak niepomoże to wyczyść gaźnik bo mogła się dysza zatkać ...po długim postoju syfy się mogły osadzić na dnie zbiornika i mogło je zasssać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 19 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2005 Moim zdaniem lanie lepszego, drozszego oleju do komarka to mija sie z celem. Inna sprawa jak by to byla YAMAHA czy cos w tym stylu gdzie skrzynia i sprzeglo ma odpowiednie obciazenie i potrzebuje odpowiedniego oleju. Ale np. w charcie mozna smialo lac HIPOL, sam uzywam go w simsonie i jest wszystko OK. Ale musze powiedziec, ze jak zalalem ELFA to mi lzej biegi wchodzily. Jak piec nie chce odpalic to może byc swieca zalana. Wykręc swiece i sprawdz jaki maja kolor elektrody. Jasnobrąznowe i suche elektrody oznaczaja ze silnik jest dobrze wyregulowany. Tak jak JAWAK mowil, sprawdz jeszcze gaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi