JaJo Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Witam! No coz na stacji niee bylo nic innego oprucz borygo alu i mam to w swojej dt 125, pytanie co ten plyn moze zlego wyrzadzic motorkowi??gorsze chlodzenie, szybsze zurzycie popmy itp??i jeszcze 1 czy dozownik bez oleju w zbiorniczku zatrze sie ?? bo mam troche w zbiorniczku ale dolewam(docieranie) i zastanawiam sie czy jak sie skoczny to musze dolewac do niego, czekam na wasze wypowiedzi :)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 27 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 Nie martw sie o plyn, DT bedzie chodzic :-). A tak na serio, z plynami mysle ze nie nalezy przeplacac, bo zawsze jest jakies chlodzenie, a jesli jest troche gorsze to zaraz silnika nie przegrzejesz. i jeszcze 1 czy dozownik bez oleju w zbiorniczku zatrze sie ?? bo mam troche w zbiorniczku ale dolewam(docieranie) i zastanawiam sie czy jak sie skoczny to musze dolewac do niego, czekam na wasze wypowiedzi Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi. Chodzi ci o to, ze dozownik jest przystosowany do mieszanki 1:50 , wiec jak masz na docieraniu , to dolewasz jeszcze oleju do baku?? Jesli bezyna bedzie juz z olejem(mieszanka) to jazda bez oleju w dozowniku nic nie zaszkodzi. Jezeli bedziesz mial czysta benzyne to, spodziewaj sie wymiany tloka razem z pierscieniami oraz szlifa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi