Gość Occult Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Moja siostra smiga tym skuterem. Jakiś czas temu kupiłem nowy akumulator Exide (zwykly so skuterów). Preblem polega na tym, że akumulator cały czas się rozładowywuje. Odłączałem akumluatro od skuera aby sprawdzić czy czasami moto nia ma jakiegoś zwarcia. W moto czy poza akumulator się rozładował. Druga sprawa. Po włączeniu skutera bez akumulatora moim zdaniem takie urządzenia jak kierunki, sygnał, światło stop nie powinny działać. Jest wręcz odwrotnie. Po włączeniu skuterka z "kopa" urzędzenia te działają. Nawet rozurusznik "cyka". Nie kumam o co chodzi :? Może ktoś wie jak takie rzeczy działają, a może jak powinny działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Jakim cudem cyka rozrusznik przy wylaczonym silniku bez aku ? Niemozliwe. Tatomiast aku moglo byc zle naladowane, badz ma gdzies spiecie [skuterek]. Dziwne to, polecam isc metoda po kabelku i zaroweczce - jak ja w tuaregu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Druga sprawa. Po włączeniu skutera bez akumulatora moim zdaniem takie urządzenia jak kierunki, sygnał, światło stop nie powinny działać. Jest wręcz odwrotnie. Po włączeniu skuterka z "kopa" urzędzenia te działają. Nawet rozurusznik "cyka". W mojej Ts swiatla, kieruny itp. dzialaja takze bez akumulatora albo jak jest pusty. Skoro akumulator nie trzyma nawet poza motocyklem mozesz sprobowac oddac go na gwaracji bo tak byc nie powinno :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Jakim cudem cyka rozrusznik przy wylaczonym silniku bez aku ? Niemozliwe. Tylko przy włączonym silniku rozrusznik "cyka".To wygląda tak jakby skuter miał akumulator a w rzeczywistości akumulatora nie ma. Nie wiem czy to normalne ? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 Może ma taki dobry alternator/prądnice i daje rade temu wszystekiemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 Może ma taki dobry alternator/prądnice i daje rade temu wszystekiemu ? Też mi się tak wydaje. Co lepsze, myślę, że akumulator jest przede wszystkim do kręcenia rozrusznikiem i wspomaganiem (stały napięcie) do prawidłowego działania kierunków, stopu i klaksonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 10 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2005 A może aku jest za mało zalany elektrolitem ? Albo może jest przeładowany czy coś i nie trzyma prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi