piotrdw Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Cześć. Jestem właścicielem Kawasaki GPZ900R i mam kłopot z przednimi amortyzatorami. Minowicie zauważyłem w jednym z nich na śrubie zamykającej WENTYL okazyje się że jak go nacisnąłem usłyszałem syczenie (czyli w środku jest gaz :) ) Może mi ktoś pomoże i wyjaśni ile tego gazu powinno się tam znajdować i po co on tam jest. Ten motorek to mój pirwszy "prawdziwy" motor pomijając MZ-tki, czy JAWY, a mechanikiem raczej nie jestem jednak chciałbym utrzymać go w stanie, który pozwalałby na prawidłową eksploatację. Dzięki i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Cześć,tym gazem jest zwykłe powietrze, które powinieneś kontrolować przed każdym wyjazdem i ewentualnie dopompowywać zwykłą pompką do kół z nanometrem. Nie znam prawidłowej wysokości ciśnienia w twoim motorku, w moim wartość ta to 0,7 – 1,1 atmosfer, gdy mniej powietrza to zawieszenie ma miększą charakterystykę, a gdy więcej to twardnieje. Masa mojego motocykla jest zbliżona z masą twojego, a więc wartości te są zbliżone. Po pewnym czasie, gdy wjeździsz się w maszynę będziesz ustawiał ciśnienie na wyczucie. Nie pompuj tylko kompresorem bo możesz uszkodzić uszczelniacze. Pozdr.Janczar Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 ja pompuje do 1,6 lub 1,8 :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyTDM Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Miałem kiedyś GPZ 750 R czyli to samo o nieco mniejszej pojemności i mój mechanik zalecił nie więcej niż 1 atm. Przód był wtedy i tak wystarczająco twardy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 WitamPrzednie amortyzatory GPZ 900R modele A1-A6, standard 0,5 kg/cm2[/size], (7,1psi),Usable range 0,4 - 0,6 kg/cm2Tylny amortyzator 0,5kg/cm2Wartości wzięte z serwisówki, mam nadzieje że odnoszą się do amortyzatorów :lol: Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi