EnduroMax Opublikowano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 Siema.Mam problem z simsonem a dokładnie z iskra. Cewka w miare nowa podłączona masa i przewód i iskrownika. W kablach idzie prąd. Kondensator ma około 1rok. np w kablu od iskrownika do swiatła jak krzywo podłącze to widać przeskok prądu. Świeca bosha w miare nowa.MAcie pomysł?? Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio.S Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Sprawdź na innej świecy to ze nowa to nieoznacza że dobra (już nie raz mi sie tak przytrafiło :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ysy Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 ja terz miałem kiedys taki problem z s51, brak iskry,wymieniłem wszystko od kondensatora poprzez cewki,kable.świece....... a wina lezała w fajce,była wypalona w srodku....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Niestety ale to nic nie daje bo wymieniłem fajke 2 razy(przy prubach) cewki wyglądają dobrze chociaż musz sprubować wymienić tą cewke pod bakiem bo wydaje mi sie zajechana. Puxniej kondensator...a jak nie wyjdzie to cewke obwodu pierwotnego. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wymień cewkę butelkową (ta pod bakiem) jeśli nie pomoze to platynki jeśli jescze nie pomoze fajke z kablem jeśli jeszcze to nir pomoze to musi byc mala cewka przy iskrowniku ewentualnie kondesator Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wymień cewkę butelkową (ta pod bakiem) jeśli nie pomoze to platynki jeśli jescze nie pomoze fajke z kablem jeśli jeszcze to nir pomoze to musi byc mala cewka przy iskrowniku ewentualnie kondesator Pozdrawiam!!!Wykopaliska?? :D Jestes nowy takze pamietaj ze nie ma co odswiezac tematow z przed 3 miesiecy.!!! Szczegolnie takich w stylu gdzie simson ma iskre, albo czemu jawka nie pali :D?? A Simson Simaka_Enduro mial po prostu zle zaplon ustawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi