m16 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 WitamDzisiaj kozystajac z pieknej pogody wybralem sobie pierwsza lekcje praktyczna z kursu na kat. AJazda po placu na mz etz 150 :D Po jakichs 15 min krecenia osemek urozmaicanych przejazdami slalomu zaczello mi sie krecic w glowie. Po 30 min. krecenia osemek mialem juz serdecznie dosc (wszystko mi wirowalo a zoladek podszedl do gardla) ale wytrzymalem - pierwsza godzina za soba :mrgreen:I teraz pytanko - czy ktos z was tez tak mial, ze od robienie osemek krecilo mu sie w glowie ?Jesli tak to co mozna na to poradzic ?W sumie podczas jazdy na moto takie cos zdazylo mi sie pierwszy raz - ale z drugiej strony pierwszy raz krecilem osemki. PS: Instruktor stwierdzil, ze z moim stylem jazdy to im ta emzetke rozpiernicze do konca kursu :twisted: A potem zabronil mi jezdzic tak jak lubie i kazal krecic max 3 tys. na 1 biegu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 ja moge sie krecic po 8 i nic mi nie jest...a przynajmniej pamietam ze na kursie mi nic nie bylo.. bo chyba wtedy ostatni raz mialem okazje jezdzic po 8... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 Pamiętam jak robiłem kurs, ach to były piękne czasy, dostałem Mztke-150tke i kazano mi kręcić ósemki. Tyle tylko że 150-tka była rozp..... jak stara ku..... bez tylnego hamulca, podnóżki przestawiały się od naciśnięcia stopą, silnik trzeba było trzymać na obrotach bo inaczej gasł, a jak już był na obrotach to strzelał siwym dymem. Jednym słowem wrak. Mimo to z czasem zacząłem wykręcać ósemki jak automat i nie kręciło mi się w głowie, a egzamin zdałem za pierwszym razem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam...Po jakichs 15 min krecenia osemek urozmaicanych przejazdami slalomu zaczello mi sie krecic w glowie. Po 30 min. krecenia osemek mialem juz serdecznie dosc...czy ktos z was tez tak mial' date=' ze od robienie osemek krecilo mu sie w glowie ?Jesli tak to co mozna na to poradzic ? [/quote'] W moim przypadku zależy to od ogólnego stanu całego organizmu.Jeśli jestem wypoczęty, wyspany, mogę kręcić 8 bez żadnych skutków ubocznych.Jeżeli natomiast za mną jest kilka męczących dni i nocy, wtedy mam objawy podobne do Twoich i już po 10 min. wysiadam :) Rada jest jedna: na jazdy należy iść porządnie wypoczętym.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dofo Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zawsze mozna tez powiedziec sobie, ze po 10 osemkach robie przerwe na dwa slalomy i jedno ruszanie pod gorke (zawsze przypadkiem mozesz zbyt gwaltownie puscic sprzeglo i troche laka spalic :mrgreen: ) Duzo jest mozliwosci urozmaicenia sobie cwiczen na placyku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 Slalom mnie nie ratuje bo to w sumie tez w kolko trza jezdzic :/Wyspac sie jakos specjalnie nie wyspie bo najblizsze jazdy mam w sobote a w piatki wieczorami sa spotkania Tarnowskiej Konfederacji MotocyklistowSprobuje zazyc jakies srodek przeciw chorobie lokomocyjnej - zobaczymy - moze to pomoze :? PS: Jutro badania lekarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 Wczoraj przez 2 godziny katowalem 8Bez problemu. Wnioski do jakich doszedlem:-nie wariowac na "8" czyli jezdzimy ponizej 3 tys. RPM-nie isc na jazdy glodnym-jedna tabletka srodka o nazwie "ave maryja" (czy jakos tak :D ) jeszcze nikomu nie zaszkodzila :D PS: A badanie lekarskie to tez LOLMialem odczytac cyfre z ksiazeczki i literke z tablicy i... juz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 siema m16 widze ze ty tez tarnow;D jakbys mogl daj swoje gg albo mejla albo cos i jestes moim rowiesnikiem mam kilka pytan;] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 juz mam sory;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 4 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 mail: [email protected]gg: 4080151Odezwij sie na gg :) tylko zawsze jestem na niewidocznym :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi