VIP.er Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Aprilia Atlantic 500 skuter zgasl mi w czasie jazdy . Po zakreceniu rozrusznikiem na chwile odpalił ale nie chciał wejść na obroty i zgasł . Po rozkręceniu widzę iskra jest choć może słaba bo czerwona , paliwo ze wtryskiwacza tez dochodzi .Moim zdaniem trochę wolno kręci rozrusznik ale to nie ma raczej związku ze zgasnięciem podczas jazdy . Po zdjeciu kolejnej obudowy znalazłem spaloną izolacje i błękitną śniedź na kablach z alternatora na regulator . Jeden z kabli ma odbarwienie tak sie zastanawiam dlaczego tak sie ten odcinek grzał kostka ma łady styk konektory nie przypalone . Nie wiem wyciąć ten kawałek i dosztukować nowym kablem czy włożyc w koszulkę termokurczliwą bo żyła niby cała nie widać przegniłych nitek . Być może to nie jest jedyna przyczyna ,że nie odpala ale na pewno trzeba zacząc od poprawienia tego bo musiało wpłynąc spadek napięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Nie wiem co Ci w maszynie stało ale jako posiadacz włoszczyzny :) proponuję zacząć od wyczyszczenia wszystkich styków elektrycznych. Jak możesz i potrafisz wymień uszkodzone kable razem z konektorami a nawet kostkami. Do tego wyczyścić miejsca styku do masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi