PeterS Opublikowano 24 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 Daj znać na maila, bo mam te inf. o ustawieniu gaźnika etz, ale przez przypadek skasowałem Twojego maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 24 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 a moglbys tez je tutaj zapodac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 25 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 Nic wielkiego, z reszta juz było ( i to pewnie o wiele dokładniej) - ust. gaźnika wg instrukcji:REGULACJA BIEGU JAŁOWEGO:wkręcić całkowicie wkręt regulacji biegu jałowego (w etz 250 sprzed `87 z lewej strony pierwszy od prawej - tj. od str. filtra), nast wykręcasz - w etz 250 sprzed `87 o 1 obrót; w nowszych - o 2,5 obrotunast regulujesz linkę gazu przy wyjściu z przepustnicy, do czasu aż bedzie równo chodził nast wkręt regulacji biegu jałowego powoli wkręcasz i wykrecasz do uzyskania najwyższej prędkości obrotowej silnikanast tak zmieniejszasz v obrotową silnika, wkręcając wkret regulacyjny ciegna gazu (czyli ten nad przepustnicą), aby silnik pracował jeszcze równomiernie z minimalną V obrotowąnast wkręcasz wkręt regulacji biegu jałowego o 1/4 obrotu, aby uzyskać łatwy rozruch zimnego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 i dokladnie czegos takiego szukalem!tyle ze ja mam mz etz 150 z roku 1989!I mam 2 srubki do regulacji! Do obrotow i do skladu mieszanki(dobrze mowie?)Moglbys mi wytlumaczyc jak mam o dobrze wyregulowac?troszke jasniej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 i dokladnie czegos takiego szukalem!tyle ze ja mam mz etz 150 z roku 1989!I mam 2 srubki do regulacji! Do obrotow i do skladu mieszanki(dobrze mowie?)Moglbys mi wytlumaczyc jak mam o dobrze wyregulowac?troszke jasniej:DAlbo podac link do tematu na forum gdzie byla o tym mowa- bo sam szukalem i nie znalaazlem! Z gory dziekuje!Pozdrawiam Tomek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi