Korjel Opublikowano Wtorek o 17:43 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:43 Niedawno kupiłem silnik do roweru 2T 80cc typowy zestaw z Allegro, który pewnie wszyscy znają. Miałem z nim po drodze kilka problemów, ale ostatecznie udało się wszystko złożyć do kupy. Na początku miałem problem z odpalaniem, bo silnik gasł po chwili i w ogóle nie reagował na gaz. Znajomy, który zna się trochę na dwusuwach, polecił podkręcić obroty i wtedy zaczęło działać. Maszyna śmiga jak ta lala, ale problem z odpalaniem pozostał. Trzeba próbować 2–3 razy, za każdym razem silnik gaśnie po chwili, a dopiero za 3–4 razem odpala i już działa normalnie. Cały czas próbuję ustawić odpowiednio obroty, tak jak radził znajomy, ale niewiele to zmienia. Czy ktoś wie, co jeszcze może mieć na to wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi